≫ 

Crnogorac obijao kuće u Švajcarskoj i krao nakit i novac: Uhvaćen na delu dok je obavljao 150. krađu

Sumnja se da je pljačkao od 2014. godine

  • 2

Državljanin Crne Gore S. M. uhapšen je u švajcarskom gradu Sen Galenu zbog sumnje da je počinio čak 150 krađa, u kojima je ukrao nakit i novac ukupne vrednosti oko 380.000 franaka (oko 340.000 evra).

Švajcarski mediji su preneli da je reč o profesionalcu koji je godinama pljačkao kuće na različitim lokacijama, ne ostavljajući pritom tragove. Krađe je izvodio veoma brzo, a uzimao je veoma vredan plen. Švajcarska policija sumnja da je državljanin Crne Gore sa pljačkama počeo još u septembru 2014. godine.

Najveći broj krivičnih dela počinio je u kantonima Sen Galen, Turgau, Cirih, Šafhauzen, Nešatel i Apenzel Auseroden.

Tamnošnji mediji su objavili da je S. M. uhapšen prilikom pljačke u gradu Sen Galen. Pljačka je prijavljena policiji, koja je već neko vreme pratila sumnjivog državljanina Crne Gore. Uhvaćen je na delu, nakon čega je sproveden u policijsku stanicu.

Švajcarska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila da li ovo hapšenje ima veze sa slučajem godinu mlađeg državljanina Crne Gore koji je krajem prošle godine uhapšen zbog sumnje da je počinio oko 100 krađa.

(Telegraf.rs/Cdm.me/Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA