≫ 

Asanž razmazivao fekalije po zidovima ambasade u kojoj se godinama krio: Šokantne tvrdnje ministarke Ekvadora

Ministarka nije razjasnila da li se radi o njegovim fekalijama, ili o izmetu nekog drugog

  • 5

Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, mazao je fekalije po zidovima ambasade u kojoj je živeo poslednjih sedam godina, tvrdi ministarka unutrašnjih poslova Ekvadora Marija Paula Romo nakon dramatičnog hapšenja Asanža.

I predsednik ove države Lenin Moreno, optužio je Australijanca za nepristojno ponašanje kada je potvrdio da je mu je Ekvador ukinuo azil.

- Tokom boravka u ambasadi, tokom mandata prethodnog predsednika Rafaela Korea, Asanžu su tolerisane nezamislive stvari, kao to što je stavljao fekalije na zidove ambasade, što je daleko ispod minimuma koji bi jedan gost trebalo da ispoštuje prema zemlji koja ga je lepo prihvatila – objašnjava ona.

Ministarka nije razjasnila da li se radi o njegovim fekalijama, ili o izmetu nekog drugog.

Ambasada Ekvadora, Foto: Tanjug/AP

Za sve optužbe koje trenutno postoje protiv njega, Asanž bi mogao da bude osuđen na 45 godina zatvora. Iako ovo nije smrtna kazna, to je rangu doživotne kazne za nekoga ko ima isto godina kao Asanž, ali i iste zdravstvene probleme.

Prema podacima svetskih agencija, čak su se i vlasti u Švedskoj uskomešale zbog Asanžovog hapšenja. Postoje informacije da bi tužilaštvo moglo ponovo da otvori slučaj silovanja za koje je Asanž bio optužen.

VIDEO: Uhapšen Džulijan Asanž

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoljub

    12. april 2019 | 07:31

    Mogu sada Ekvadorijanci da se gadjaju sa cime hoce, nista ih vise ne moze oprati ! Sramota !!!

  • Gekke Joopi

    11. april 2019 | 21:06

    Tako to rade američka i engleska đubrad. Sruše vladu Ekvadora (prije dvije godine) koja mu je dala azil i dovedu svoje guzolizce koji po naređenju ukidaju azil i lov moze da počne, gdje je ulov siguran. Zapadna demokratija u punom svjetlu. Probudi se pravedni i pošteni svete! NOVINARI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!!!

  • Aca

    11. april 2019 | 21:13

    Narav o kad subga izdali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA