≫ 

Osnivaču Vikiliksa preti i seks afera: Tajno ga snimali, a sada prete da će snimke da objave. Da li su na njima Pamela Anderson i Lejdi Gaga?

Ucenjivači tvrde da snimci sadrže "osetljiv, možda i seksualni materijal"

  • 1

Dan uoči hapšenja Džulijana Asanža, njegova organizacija "Vikiliks" je objavila da je on u ambasadi Ekvadora bio pod stalnom prismotrom i da ucenjivači prete da će objaviti snimke koji su tamo nastali.

Ucenjivači koji su pretili da će objaviti snimke Asanža dok je živeo u ambasadi Ekvadora, navodno imaju "eksplicitni materijal" o njemu.

"Vikiliks" tvrdi da je Asanž tajno sniman godinama, dok se sastajao sa advokatima i doktorima, ali i brojni poznatim osobama koje su ga posećivale.

Ucenjivači tvrde da snimci - koje su pokušali da prodaju "Vikiliksu" za 3,38 miliona dolara - takođe sadrže "osetljiv, možda i seksualni materijal", rekao je jedan izvor za "Tajms" u sredu. Tokom sedam godina boravka u ambasadi, Asanža je posetio veliki broj poznatih osoba, a veruje se da se posebno zbližio sa Pamelom Anderson.

Pamela Anderson, Foto: Profimedia/Spread Pictures

Odnos Pamele i Asanža

Zvezda "Čuvara plaže" je uvek enigmatično odgovarala na pitanja u vezi sa Asanžom. U avgustu je Andersonova rekla za "Foks Njuz" da su ona i Asanž veoma bliski, kao i da imaju i "romantičnu" povezanost.

- Nije blizak sa drugim ljudima, kao što je blizak sa mnom. Definitivno postoji romantična veza, jer je to romantična borba - rekla je Pamela, koja inače živi u Francuskoj sa svojim dečkom fudbalerom Adilom Ramijem.

Ona je rekla da je prvi put odlučila da se sastane sa Asanžom kako bi naučila kako da postane „efikasniji“ aktivista. Tada je počela da ga često posećuje, uvek donoseći vegansku hranu osnivaču "Vikiliksa". Razgovarali su, kako je rekla, o svemu, "od Biblije do prava životinja".

U novembru je Andersonova rekla da oni nisu u romantičnoj vezi, već da su bliski prijatelji.

- On mi veruje. To je prijateljstvo - rekla je glumica.

Asanža je posećivala i Lejdi Gaga, Foto: Profimedia

Upitana da li bi izlazila sa Asanžom jednom kada bude mogao da napusti ambasadu, našalila se i rekla je da je on "malo bled" za njen ukus.

U jednom od intervjua je Pamela rekla i da veruje i da je moguće da se istražuje njena povezanost s Asanžom.

- Verovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada želi da ga izruči SAD, a tamo ga sigurno čeka doživotni zatvor ili gore od toga. U svetu se događa mnogo toga, želim da znam o čemu Džulijan razmišlja - rekla je Anderson.

Glumica je kritikovala one koji smatraju da Asanž treba da se "suoči s pravdom".

- S kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik - izjavila je glumica.

Veruje se da je glumicu i osnivača "Vikiliksa" upoznala modna kreatorka Vivijen Vestvud, njegova dobra prijateljica, koja ga je posećivala dok je bio zatvoren u zgradi ambasade Ekvadora.

Asanža su posetili i poznati poput pevačice Lejdi Gage i fudbalera Erika Kantone, ali su mu u poslednje vreme posete bile ograničene na lekare, advokate i ključne saradnike, kako mu se pogoršavao kvalitet života u ambasadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура

    12. april 2019 | 06:48

    Прво ће да га добро медијски дискредитују,па онда да му суде.Они могу све,да монтирају снимке,лажне доказе,да би га јавно мјење замрзело,јер већина верује медијима.Открио је оно што и ми знамо,како убијају у Багдаду,као што су убијали и код нас.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA