≫ 

"Dečaci Bele kuće" držani su u lancima i silovani u ozloglašenoj školi na Floridi: Godinama kasnije otkriveni su ljudski grobovi (VIDEO)

Oni su tužili državu 2010. godine, ali je njihov slučaj odbačen jer je istekao rok zastarelosti slučaja

  • 2

U blizini ozloglašene škole na Floridi, u kojoj su deca navodno držana vezana lancima, mučena i seksualno zlostavljana, pronađeno je još 27 ljudskih grobova.

"Anomalije sa mogućim grobovima" otkrivene su na mestu nekadašnje škole Artur G. Dozier za dečake u gradu Mariana na Floridi. Više fotografija možete da pogledate ovde.

Odeljenje za zaštitu životne sredine došlo je do ovog otkrića dok su se pripremali da očiste skladište goriva u blizini groblja But Hil, a pronalaskom novih grobova, povećan je broj zakopanih tela na 82.

Najveća poznata grobnica nalazi se na severu kampusa, gde su afroamerički dečaci bili sahranjeni.

Na ovom mestu nalazi se 31 grob obeležen belim krstovima, ali istraživači ne veruju da oni odgovaraju stvarnim grobnicama. Državni zvaničnici već godinama insistiraju na tome da je na malom groblju pokopano 31 dečak.

Međutim, uz pomoć visokotehnološke opreme za pretragu, forenzičari već su pronašli dokaze o više tela zakopanih ispod tog mesta.

U izveštaju istrage iz 2009. godine utvrđeno je da je od 1911. do 1973. godine bio 81 smrtni slučaj učenika povezanih sa školom.

Još jedna istraga iz 2012. godine otkrila je čak 98 smrtnih slučajeva u školi od 1914. do 1973 - uključujući dva člana osoblja koji su stradali u požaru 1914. godine. Smatralo se da su neka tela otpremljena kući porodicama, ali mnogi su pokopani oko tog područja.

Škola, osnovana pre 100 godina, važila je za legendu među adolescentima na Floridi.

Pre nekoliko godina bivši studenti progovorili su o užasnim zločinima u školi, o seksualnom zlostavljanju i mučenju polaznika.

Dozier škola zatvorena je u junu 2011. od strane Odeljenja za maloletničko pravosuđe nakon višegodišnje kontroverze oko široko rasprostranjenog fizičkog i seksualnog zlostavljanja.

Prema rečima učenika, oni su držani u lancima, prebijani i seksualno zlostavljani u kući koja je nazvala "Bela kuća".

"Dečaci Bele kuće", kako su prozvali bivše učenike, tužili su državu 2010. godine, ali je njihov slučaj odbačen jer je istekao rok zastare. Drugi učenici su napisali knjige o svojim iskustvima.

Državni tužilac Glen Hes izjavio je ranije da je možda samo dvoje zaposlenih iz tog perioda živo, i malo je verovatno da bi suđenje moglo dokazati kako su dečaci umrli ili ko je odgovoran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    12. april 2019 | 17:51

    amerika-bastion svekolike svetske demokratije ha, ha, ha,.......

  • mmne

    15. april 2019 | 19:20

    i sad...kako to da su nasi koji odu tamo svi "srecni i uspesni" ...a jedino gde mogu da se prikazu je kuci .......ovo ne vazi za sportiste (kosarkase i delimicno fudbalere)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA