≫ 

Naređeno hitno povlačenje ležaljke zbog koje je umrlo više od 30 beba: Prodaje se i u Srbiji, ako je i vi imate, bacite je bez razmišljanja

Nesreće su se najčešće događale kod beba starijih od tri meseca, čija je motorika dovoljno razvijena da mogu da se okrenu u ležaljci

  • 1

Proizvođač "Fišer prajs" povukao je sa tržišta SAD gotovo pet miliona ležaljki za bebe nakon što je u njima umrlo više od 30 beba u periodu od 10 godina.

Američka akademija za pedijatriju u petak je izdala saopštenje u kojem je od Komisije za bezbednost potrošača (CPSC) zatražila da se iz prodaje povuku ležaljke "Rock 'n Play".

- Ovaj proizvod je smrtonosan i treba ga odmah povući sa tržišta - istakao je Kajl Jasuda, predsednik Američke akademije za pedijatriju.

Kako je saopšteno, smrti desetine beba dogodile su se u ležaljkama proizvođača "Fišer prajs".

Ležaljka koja se povlači sa tržišta SAD; Foto: cpsc.gov

Podatak se odnosi na period od deset godina, odnosno od 2009. godine, kada se sporna ležaljka pojavila na tržištu.

U Akademiji nisu precizirali kako je tačno dolazilo do smrtnih ishoda.

Agencija AP prenosi da su bebe umrle nakon što su se okrenule na stomak ili na stranu, dok nisu bile pod nadzorom.

Nesreće su se najčešće događale kod beba starijih od tri meseca, čija motorika je dovoljno razvijena da mogu da se okrenu u ležaljci.

Komisija je navela da svako ko je kupio ovakvu ležaljku treba odmah da prestane da je koristi i da kontaktira "Fišer prajs" radi refundiranja troškova cene.

(Telegraf.rs/Tanjug/CBSNEWS.COM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    15. april 2019 | 09:59

    Nije mi jasno kako moze da se okrene beba kad lezaljka ima pojaseve za vezivanje bebe... Tu je u pitanju samo nemarnost roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA