≫ 

Dečak (4) pronašao pištolj kod prijatelja i upucao se u glavu: Porodica strahuje da će ostati bez 5. člana zbog oružja (VIDEO)

Preživeo je ali ima trajno oštećenje mozga

  • 1

Dečak Navaun Džekson (4) iz Kalifornije pronašao je pištolj kod prijatelja i slučajno se upucao u glavu. Ova nesreća potresla je puno članove njegove porodice, koja je do sada izgubila četiri osobe zbog oružja.

Dečak je odmah prebačen u obližnju bolnicu i primljen na jedinicu intenzivne njege, piše CNN.

Nekoliko nedelja nakon nesreće koja se dogodila 27. marta, dečaku je bolje i stabilno je, ali njegova majka još uvek nema snage da priča o tome što se dogodilo.

Izgleda da je Džekson slučajno pronašao pištolj u domu njihovog prijatelja Terensa Vilsona, kojem je zabranjeno posedovanje vatrenog oružja zbog ranijih krivičnih dela. Prema informacijama iz drugih medija, Vilson je ostavio napunjen pištolj ispod svog jastuka.

- Bilo je to stvarno neodgovorno s njegove strane. A nažalost, moj unuk morao je platiti konačnu cenu - rekao je dečakov deda Ramon Prajs.

Dečak je nedelju dana bio u nesvesti.

- Sada je stabilno. Živ je, ali ima trajno oštećenje mozga. Nadamo se da će uskoro biti bolje i napustiti bolnicu, ali s obzirom na njegove povrede, nikada neće biti isti - rekla je rođaka dečaka.

TRAGIČNA PORODIČNA ISTORIJA

Nejtanu Džeksonu, Navaunovom ocu, troje je braće i sestara stradalo zbog oružja. Naria Džeksona (18) upucao je i ubio 2010. godine član bande. Manje od godinu dana kasnije, Najona Džeksona (16) neko je upucao iz vatrenog oružja dok se nalazio ispred kuće njegove bake. Prošle je godine nepoznati muškarac upucao i ubio njegovu sestru Eleze Mekfe (21) dok se nalazila u automobilu.

Dečakovoj majici, Brijani Prajs, brata je 2012. upucala i ubila njemu poznata osoba.

- Radi se o epidemiji u našoj zajednici, afroameričkoj zajednici, stalno ima ubistava vatrenim oružjem, a o tome se ne govori puno - rekla je rođaka porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sremac

    15. april 2019 | 13:50

    moj sin kad je bio mali kad god je hteo dao sam mu pistolj da ga sklapa rasklapa u mom prisustvu sa praznim okvirom metke sad tad sakrio jos nisam nasao .uvek je oruzje bilo pod katancem sa kljucem koji ulazi u katanac al ga ne otkljucava nikad sam nije pokusavao da ga uzme sad ina 22 god i oruzje ga ne interesuje uzme ponekad vazdusnu i puca u mete deci je sve interesantno ono sto im se brani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA