≫ 

Kim odustao od velike parade za dedin rođendan: Umesto provokativnog skupa, održan festival cveća posvećen Kim Il Sungu (FOTO) (VIDEO)

Današnji dan smatra se jednim od najvećih nacionalnih praznika u Severnoj Koreji

  • 0

U Severnoj Koreji danas se proslavlja rođendan bivšeg lidera Kim Il Sunga uz pozive građanima da budu lojalni njegovom unuku i aktuelnom lideru Kim Džong Unu.

U komentaru povodom 107. rođendana Kim Il Sunga, urednik glavnog severnokorejskog list Rodong Sinmuna pohvalio je osnivača države i pozvao zemlju da podrži sadašnjeg lidera i prati njegovo vođstvo do kraja, prenosi Jonhap.

Odavanje počasti liderima Foto: Tanjug/AP

Današnji dan smatra se jednim od najvećih nacionalnih praznika u Severnoj Koreji, a ove godine ta zemlja je organizovala niz događaja kako bi se Kim učvrstio na vlasti.

Državna televizija počela je svoj program ranije nego uobičajeno emitujući programe koji naglašavaju dostignuća pokojnog osnivača i legitimnost sadašnjeg režima Kim Džong Una.

Danas je u Koreji jedan od najvećih praznika Foto: Tanjug/AP

I drugi državni mediji objavili su seriju poruka koje su povodom rođendana poslale strane organizacije u kojima se pokojni lider slavi kao svetski lider.

Ranije se ovaj dan obeležavao uz vojnu paradu, ali ove godine Pjongjang se uzdržao od organizacije tako provokativnih skupova.

Festival cveća posvećen osnivaču države Foto: Tanjug/AP

Umesto parade, organizovan je festival cveća, koji su rado posetile i čitave porodice sa decom.

Tokom celog dana građani su pored spomenika osnivaču države ostavljali cveće i iskazivali mu počast.

Ove godine bez parade Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA