≫ 

Urušio se zvonik Notr Dama: Vatra progutala jedan od najlepših tornjeva u Parizu (VIDEO)

Zbog požara toranj čuvene katedrale se obrušio

  • 60

Požar koji je danas popodne zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu toliko se razbuktao da toranj ovog čuvenog zdanja nije idržao.

U vatrenoj stihiji toranj se obrušio, a jedan od korisnika tvitera zabeležio je ovaj najtužniji trenutak pada.

Društvene mreže su, inače, preplavljene snimcima čuvene katedrale, stare 850 godina, koju guta plamen i nad kojom se nadvija dim.

Gradonačelnica Pariza Ane Idalgo opisala je ovaj požar kao "stravičan" i apelovala na sve koji se nalaze u blizini objekta u plamenu da poštuju barijere koje su vatrogasci postavili.

Predsednik Francuske Emanuel Makron otkazao je svoje planirano obraćanje naciji, a oglasio se i predsednik SAD Donald Tramp koji je sugerisao da bi požar mogao da se gasi i iz vazduha.

Na fejsbuku se može videti i snimak uživo.

VIDEO: Vatra guta osam vekova staru katedralu Notr Dam

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. april 2019 | 21:16

    STIGLA IH BOŽIJA KAZNA! Pre šest meseci Francuzi su okačili zastavu lažne albanske OVK države Kosovo u katedrali Notr Dam, NOTR DAM SADA JE UNIŠTAVA VATRENA STIHIJA!

  • Душан

    15. april 2019 | 21:48

    На овој катедрали су 1389 године звонила звона у част победе српске војске на Косову, а Французи су пре шест месеци окачили заставу лажне државе Косово на ту исту катедрали, Божија казна, нажалост

  • Jana

    15. april 2019 | 21:35

    Čitam gledam i ćutim...secam se mojih svetinja koje su gorele i cije su krstove lomili,DA! SECAM SE I NIKADA ZABORAVITI NECU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA