≫ 

Telegraf u blizini Notr Dama: Divljali vatra i dim, narod na ulici plače, evo zašto nijedna letelica nije gasila požar (VIDEO)

- Mislimo da vatra još nije zahvatila donji deo - kaže V.A. za "Telegraf"

  • 58

Reporter Telegraf poslao nam je iz Pariza snimke stravičnog požara koji je zahvatio čuvenu katedralu Notr Dam.

Foto: V.A.

Miris gareži, vatrogasne sirene koje odjekuju i tužna lica Parižana koja u neverici posmatraju prizor urušavanja osam vekova starog zdanja.

- Ovo je užasno i strašno. Ne mogu da verujem koliko je vatrogasna intervencija bila slaba - kaže V.A. za "Telegraf".

Foto: V.A.

Društvene mreže su preplavljene snimcima i fotografijama požara.

Foto: V.A.

- Toranj se srušio iz dva dela, čudno je što nisu ugasili helikopterima, na krovu još gori. Mislimo da vatra još nije zahvatila donji deo - rekao je V.A  za "Telegraf".

Foto: V.A.

Narod na ulicama plače.

Foto: Tanjug/AP

Na N1 televiziji francuski novinar Loran Rui koji radi u Beogradu, objasnio je zašto Tramp nije u pravu kada je na Tviteru rekao da bi trebalo da gase požar iz aviona.

- Takvim taktikama se pribegava kada gore otvorene površine, sume, polja i slično. Helikopteri i avioni se ne koriste za gašenje požara u gradu i zatvorenom prostoru jer mogu da izazovu opasnost i urušavanje zgrade - rekao je Loran Rui.

Gradonačelnica Pariza Ane Idalgo opisala je ovaj požar kao "stravičan" i apelovala na sve koji se nalaze u blizini objekta u plamenu da poštuju barijere koje su vatrogasci postavili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рс

    15. april 2019 | 21:39

    Не радујем се ничијем злу али конкретно према овоме сам равнодушна јер и ми смо плакали кад су нас бомбардовали и попалили манастире и цркве по Косову!

  • Leptir

    15. april 2019 | 21:52

    Dolazak Isusa Hrista je blizu. Oprostite jedni, drugima i zivite svaki dan kao da je poslednji. Jer nikad se ne zna kada cemo nestati. Svako ko veruje u Božije carstvo dobice večan život.

  • Milosrdni anđeo

    15. april 2019 | 21:40

    Neka plaču, manje će da p......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA