≫ 

Teško jutro posle stravičnog požara u svetinji: Crna fasada Notr Dama podseća na katastrofu, miris gareži oseća se u vazduhu (FOTO)

Vatra je stavljena pod kontrolu jutros oko 3 sata

  • 8

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Fotografije katedrale nakon stravičnog požara pokazuju koliko je on bio opasan, dok nad gradom i dalje ima dima, a miris gareži oseća se u vazduhu.

Foto: Tanjug/AP

- Požar je pod kontrolom, ali nije u potpunosti ugašen - rekao je Loren Nunjes iz Ministarstva unutrašnjih poslova na konferenciji za novinare ispred Notr Dama.

Foto: Tanjug/AP

Nunjes je kazao da uzrok požara u katedrali Notr Dam još nije poznat i da vlasti nastavljaju istragu o tome kako je počeo, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije pariskog tužilaštva je saopšteno da, bar za sada, isključuju mogućnost da je podmetnut ili da požar ima veze sa motivima povezanim sa terorizmom.

Foto: Tanjug/AP

Bi-Bi-Si prenosi da je jedan vatrogasac zadobio teže povrede prilikom gašenja požara.

Foto: Tanjug/AP

Požar je izbio dok je Notr Dam bio usred rekonstrukcije, pa postoji mogućnost da bi uzrok mogao da bude u vezi sa obimnim renoviranjem, vrednim šest miliona evra.

Ovako je plamen sa Notr Dama gutao sve sem krsta

Veruje se da je struktura katedrale sačuvana od potpunog uništenja, kao i dva tornja. Krov je potpuno izgoreo, a zvonik se urušio.

Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Urušio se čuveni zvonik Notr Dama

VIDEO: Vernici gledajući užareni Notr Dam klekli na asfalt i otpevali molitvu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. april 2019 | 09:45

    OVO TREBA DA BUDE OPOMENA OD GOSPODA BOGA HRISCANIMA I SVETU KOJI JE PUN NEGATIVNE ENERGIJE-MRZNJE KAKO NEBI OVAKO ZAVRSILI JER SMO NA PRAGU 3SVETSGOG RATA!!! NASMRKANI SEDE U PODMORNICI SA NUKLEARNIM BOJEVIM GLAVAMA -NAD NAMA SE NADVIJA APOKALIPSA!!

  • Andrijana

    16. april 2019 | 10:40

    katedrala je ukrasena sve samim statuama djavola.Nidje nista Hriscansko.A toj katedrali su se poklonili milioni i milioni ljudi.Kome su se klanjali ?Antihristu. Zlu.Jeresi.Ne slusajte moje reci ,gledajte slike .Uporedite katedralu i bilo koji srpski manastir ili svetinju .Ko ima oci neka vidi ,ko ima usi neka cuje .

  • Vasa

    16. april 2019 | 10:05

    Kada su nama gorele svetinje na Kosovu nigde u svetu to nije pisalo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA