≫ 

Banda povezana sa El Čapovim kartelom brutalno ubila čoveka: Odrubili mu glavu testerom, pa je ostavili ispred zgrade vlade

U Meksiku se svake godine beleži visoka stopa zločina. U prva dva meseca ove godine dogodio se rekordan broj atentata

  • 0

U subotu se na društvenim mrežama pojavio užasavajući video snimak na kome je navodno prikazano kako banda odrubljuje čoveku glavu, pa je zatim ostavlja ispred zgrade vlade u saveznoj državi Kintana Ro u Meksiku, prenosi Dejli Mejl.

Mediji prenose da je ova banda povezana sa kartelom Sinaloa, koji je vodio čuveni narko-bos Hoakin Guzman zvani "El Čapo".

Žrtav je bila osoba iz rivalskog kartela, a ovaj događaj je samo jedan u nizu incidenata, koji se dešavaju kao deo deo ratova između kriminalanca u Meksiku.

U videu je prikazano kako pet članova bande, koja je zapravo jedna od 10 ćelija u El Čapovom "sindikatu", tuku žrtvu i guraju mu glavu ka zemlji pre nego što su je odsekli testerom.

Veruje se da se ovaj varvarski čin dogodio u prošlog petka oko tri sata po lokalnom vremenu.

Policija je odmah izašla na lice mesta i zatvorili su područje gde se odigrao zločin, ali nikoga nisu uhapsili. Takođe, ime žrtve nije objavljeno.

Odrubljena glava je potom vezana trakom, pa je ostavljena ispred zgrade lokalne vlade da služi kao upozorenje korumpiranim policajcima i vladinim službenicima koji rade sa konkurentskim kriminalnim organizacijama.

Narko bos El Čapo Foto: Tanjug/AP

U Meksiku se svake godine beleži visoka stopa zločina. U prva dva meseca ove godine dogodio se rekordan broj atentata.

Izvršni sekretarijat nacionalnog sistema javne bezbednosti je saopštio da je u januaru i februaru ubijeno 5.803 ljudi, što je 13 odsto više u odnosu na isti period 2018. godine.

U proseku 92 ubistva su zabeležena na svaka 24 sata u prvom mesecu 2019. godine, dok je u februaru bilo oko 100 žrtava dnevno.

Prema globalnom indeksu iz 2018. godine, Kintana Ro je četvrta meksička država po broju ubistava, sa oko 3.720 žrtava.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA