≫ 

ISIS preuzeo odgovornost za uskršnje napade na Šri Lanki

U ovim napadima je ubijeno 321 osoba

  • 16

Teroristička organizacija Islamska država (ISIS, DAEŠ) preuzela je odgovornost za smrtonosne napade koji su se na Uskrs odigrali na Šri Lanki, prenosi sputniknews.com.

Na Šri Lanki su se u nedelju na Uskrs dogodili koordinirani bombaški napadi na hotele i crkve, a koji su odneli živote 321 osobe. U krvavim napadima je povređeno najmanje 500 osoba.

Ministar odbrane zemlje je navodno izjavio da je serija eksplozija bila osveta za napad na džamije na Novom Zelandu.

Teroristička grupa ISIS je preuzela odgovornost za napade, prenosi Rojters. Međutim, agencija je dodala da oni nisu ponudili nikakav dokaz za ovu tvrdnju.

Danas je dan nacionalne žalost za žrtvama višestrukih eksplozija koje su se dogodile u nedelju u različitim delovima zemlje.

VIDEO: Mrtvi Hrišćani i dalje leže po ruševanam crkava u Šri lanki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    23. april 2019 | 14:44

    Gde su sada oni koji su pisali da muslimani nisu to uradili da su oni nacija mira ljubavi blagostanja ........ ubedjen sam i da su oni zapalili Crkvu u Fr.

  • Dragoljub

    23. april 2019 | 13:25

    Samo ne mogu da razumem ono ISIS kad je svima poznato da su Americki vojnici u Siriji nesto slicno Haradinaju na Kosmetu.

  • Mlj1228

    23. april 2019 | 14:05

    Pa ko će drugi nego ti čorbasti mozgovi?!.. To ljudi, ako ih možemo tako nazvati, i koji su navodno veliki vernici, ne mogu uraditi sa normalnim mozgovima, već samo sa ispranim. Ni životinje to ne rade, i ako rade, to je da bi jele i živele, ali životinje imaju mozak, dok ovi??...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA