≫ 

Danski milijarder je napravio važan plan s novcem za svoju decu, a onda je troje poginulo u napadu na Uskrs! (FOTO)

U pitanju je bila doživotna obaveza

  • 0

Danski milijarder i vlasnik kompanije ASOS Anders Holč Povlsen, koji je u bombaškim napadima na Šri Lanki izgubio troje od četvoro dece, otkrio je da je pre njihove smrti planirao da im prepiše svoja imanja u Škotskoj.

Povlsen, najveći škotski zemljoposednik koji na svoje ime ima 220.000 hektara zemlje, u okviru svog projekta radio je na vraćanju ugroženih vrsta u Škotskoj na njihova davno izgubljena staništa, piše Dejli mejl.

Foto: Tanjug/AP

U otvorenom pismu koje je prošle nedelje objavio na internet stranici svoje firme, Povlsen i njegova supruga Ana Storm Pedersen napisali su da će taj projekt potrajati duže od njihovih života pa će nakon njihove smrti sve završiti njihova deca.

- Ana i ja, kao i naša deca i naši roditelji, dugo smo uživali u dubokoj povezanosti s ovim veličanstvenim pejzažem. Kako je naša vizija ovog projekta postajala sve jasnija, shvatili smo da se radi o doživotnoj obavezi. Želimo da delove visova vratimo u njihovo prethodno veličanstveno stanje i popravimo štetu koju im je čovek naneo. Postoji puno ranjivih mesta a mi imamo priliku da ih vratimo u život. Naša je vizija projekt koji osigurava sigurnost i trajnu povezanost, ne samo za one koji rade i žive na našim posedima, već i za veće zajednice. Radimo na potpuno održivom modelu, a sve zajedno je projekt za koji Ana i ja ne možemo očekivati da bude dovršen tokom našeg životnog veka - piše u pismu.

 
 
 
View this post on Instagram
👼🏼👼🏼👼🏼A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Povlsen i Ana imali su četvoro dece: Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Portparol porodice potvrdio je da je u terorističkom napadu na Šri Lanki poginulo troje njihove dece, ali za sada nije poznato ko je od njih ostao u životu.

Danski milijarder je sa porodicom bio na odmoru tokom uskršnjih praznika, kada je došlo do bombaškog napada.

Samo nekoliko dana pre masakra, Alma je podelila fotografiju svoje braće i sestara pored bazena.

 
 
 
View this post on Instagram
3 x små ferie basser 🐻A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Prema poslednjim informacijama, u bombaškim napadima na crkve i hotele na Šri Lanki do sada je poginulo 310 ljudi.

Kako prenose mediji, odgovornost za masakr preuzela je Islamska država.

Video: Horor u Šri Lanci se nastavlja na Uskrs, sedma eksplozija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA