Brat i sestra bili su na doručku kada se čula prva eksplozija: Od nje su uspeli da pobegnu, ali je druga bomba na Šri Lanki bila kobna

Na odmoru su bili sa ocem, koji je prošao sa povredama

  • 2

Brat i sestra iz Velike Britanije uspeli su da pobegnu kada se začula prva eksplozija u hotelu na Šri Lanki. Tokom bežanja, odjeknula je još jedna bomba, koja je za njih dvoje ipak bila kobna.

Danijel Linzi (19) i njegova mlađa sestra Amelija (15) doručkovali su sa svojim ocem Metjuom u luksuznom hotelu Shangri-La u Kolombu pre leta kući.

Tinejdžeri su nekako preživeli kada je u restoranu detonirana bomba samoubica. Međutim, oni su poginuli samo nekoliko trenutaka kasnije kada je odjeknula druga eksplozija dok su pokušavali da pobegnu od prvobitnog pokolja, prenosi Dejli mejl.

Foto: Facebook/ Daniel Linsey

Njihov otac Metju uspeo je da preživi bombaške napade, nakon čega se slomljen i nesrećan vratio u porodični dom u Londonu, gde su ga čekali supruga Angelina i dvojica sinova, koji nisu bili na odmoru.

- Ne mogu da opišem taj horor. Ljudi su vrištali, bio sam sa decom, nisam ni znao da li su dobro jer je bio mrak. Počeli smo da trčimo, kada je došlo do nove eksplozije. Stigli smo do lifta, a ja nisam mogao da ih probudim. Danijel je izgledao gore od Amelije. Nisam mogao da ga oživim. Jedna žena mi je pomogla sa ćerkom, odveli smo ih do hitne pomoći a ja sam ih molio da ih spasu - prisetio se otac horora.

Rekao je da je njegov sin volontirao u sirotištu u Etiopiji, dok je njegova ćerka bila divna i spolja i unutra.

- Zanimala ih je druga kultura, voleli su da putuju - istakao je Metju.

Tog dana je trebalo da se vrate svi kući.

Foto: Facebook/ Daniel Linsey

Njegov stariji sin (21), koji je bio u Londonu sa majkom i mlađim bratom (12), rekao je da njegov otac ne govori puno od tragedije.

- Tata je u šoku i ne priča puno. Trudi se da bude jak zbog nas i mlađeg brata - dodao je on.

Dok su mu sin i ćerka poginuli na licu mesta, Metju je zadobio posekotine od eksplozije.

Video: Mrtvi Hrišćani i dalje leže po ruševanam crkava u Šri lanki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taurida

    24. april 2019 | 09:56

    Da su muslimanska deca ubijena,sada bi bilo hiljadu komentara,ali posto su hriscanska deca nigde komentara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA