Svi pričaju o novoj prvoj dami Ukrajine: Jelena radi u kompaniji svog muža, a u početku se protivila njegovoj kandidaturi za predsednika (FOTO)

Jelena i Zelenski imaju dvoje dece, a u braku su od 2003. godine

  • 3

Posle ubedljive pobede Volodimira Zelenskog na predsedničkim izborima u Ukrajini, poraslo je interesovanje i za njegovu suprugu, Jelenu Zelenskaju (41), sa kojom je u braku od 2003. godine.

Iako je sa Zelenskim išla u istu školu, tada ga nije poznavala. Završila je Građevinski fakultet u Krivom Rogu, gde je i upoznala budućeg muža, ali nikada nije radila u struci.

Foto: AP/Tanjug

Nova prva dama Ukrajine radi u studiju "Kvartal 95", čiji je vlasnik sam Zelenski, a prema poreskoj prijavi, Jeleni pripada 0,01 odsto kompanije. Osim toga, prema istim podacima, Zelenskoj pripada i 25 odsto kompanije za preradu i konzerviranje ribe.

Zelenska se na početku "otvoreno i agresivno" protivila da se njen muž kandiduje za predsednika zemlje. Međutim, kada je shvatila da je to njegova čvrsta odluka, odlučila je da ga podrži.

Foto: AP/Tanjug

Smatrala je da to nije "projekat, nego drugi pravac u životu". Ipak, Zelenska se na kraju pomirila s tim da njen muž ulazi u predizbornu trku, kada je shvatila da je to njegov izbor.

Volodimir i Jelena Zelenski imaju dvoje dece: 14-godišnju Aleksandru i 5-godišnjeg Kirila, a predsednik Ukrajine za svoju suprugu kaže da je pravi prijatelj.

Foto: AP/Tanjug

Pre drugog kruga predsedničkih izbora u Ukrajini, Zelenskaja je govorila o mogućoj ulozi prve dame Ukrajine sa većom sigurnošću nego ranije. Uoči debate Zelenskog i Porošenka 19. aprila na pitanje da li će joj neka prva dama biti uzor, ona je rekla da kada je reč o imidžu, ne pokušava da prati ničiji stil, niti se trudi da nekoga kopira.

- Naravno da sam pogledala nekoliko fotografija da bih razumela neke protokolarne nijanse, ali ništa više od toga - rekla je Zelenska.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Gazeta.ru/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA