Dečak je vozio bicikl kada ga je pokosio kamiondžija, i to na pešačkom: Umro je dan pred 4. rođendan, snimljeni su njegovi poslednji trenuci (VIDEO)

Vozač kamiona priznao krivicu, nije gledao semafor

  • 1

Četvorogodišnji dečak Džejdan Morgan poginuo je na pešačkom prelazu dok je vozio bicikl kada je na njega naleteo kamion u britanskom gradu Vareham. Sigurnosne kamere zabeležile su trenutak pre nego što je došlo do tragedije.

Na snimku se vidi dečak na biciklu, uz svoju majku i sestru, a kako piše britanski "San", u trenutku kada je sa njima prelazio ulicu, udario ga je kamion koji je vozio Den Finiks.

Finks je, kako se navodi, sarkastično aplaudirao vozaču automobila koji je "blokirao put" jer se nepropisno parkirao u suprotnoj traci. U tom trenutku uključilo se crveno svetlo na semaforu što Finiks nije video.

Dečak je zadobio povrede grudnog koša i abdomena, a umro je kasnije u bolnici i to samo dan pre svog rođendana.

"San" piše da je Finks priznao krivicu, te da ga sada očekuje presuda.

U toku suđenja je rekao da je napravio grešku, i da je bio frustiran kada se pojavio snimak na kom se vidi da on aplaudira drugom vozaču.

- Nisam očekivao da će neko biti na putu, nisam imao predstavu da je neko ispred mene. Sva moja pažnja bila je usmerena na tu situaciju i samo sam gledao da nastavim dalje. To je bila nesreća, napravio sam grešku, zato sam priznao krivicu. Nisam želeo da se to desi, samo sam otišao na posao to jutro, nisam otišao da povredim nekoga - rekao je on.

Pogledajte video: Bajker udario u kola i preleteo 10 metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA