≫ 

Sestra bombaša u Šri Lanki: Bojim se da je ubijeno 18 članova moje porodice

Širom te zemlje, bezbednosne službe su u pripravnosti zbog upozorenja da bi u narednim danima moglo doći do novih napada

  • 3

Sestra muškarca za kojeg se sumnjiči da je bio glavni organizator terorističkih napada u Šri Lanki izjavila je za CNN da je nestalo 18 članova njene porodice i da strahuje da su mrtvi.

Podsetimo se, najmanje 250 ljudi poginulo je tokom koordiniranih samoubilačkih bombaških napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs.

Otac i dvojica braće navodnog vođe bombaških napada, Zahrana Hašima, ubijeni su pošto su bezbednosne snage uletele u njihovu sigurnu kuću pre tri dana, rekla je policija za Rojters.

Širom te zemlje, bezbednosne službe su u pripravnosti zbog upozorenja da bi u narednim danima moglo doći do dodatnih terorističkih napada.

Mohamed Hašim Mathanija, sestra Mohameda Zahrana Hašima, ove je subote za CNN rekla kako je identifikovala svog brata na fotografijama njegovih ostataka koje joj je na uvid dala policija.

- Nakon napada na Uskrs, nestalo je pet članova moje porodice: moja braća, moj otac i muž moje sestre - rekla je Mathanija i dodala kako su još neki njeni rođaci poginuli tokom i nakon napada.

Odmazda zbog napada u Šri Lanki, Foto: Tanjug/AP

U petak uveče, 10 civila, uključujući šestoro dece, ubijeno je zajedno sa šest osumnjičenih terorista nakon pucnjave koja se odvila između policije i militanata u gradu Sainthamaruthuu na istočnoj obali Šri Lanke.

Mohamed Nijas, Mathanijin rođak i član lokalne ekstremističke grupe, jedan je od militanata koji su ubijeni tokom tog događaja.

- Kada sam videla tela muškaraca i žena i kada su rekli da je stradalo i šestoro dece, uplašila sam se da su među njima moji rođaci - kazala je Mathanija za CNN.

- U kući u kojoj su našli tela, bilo je pet žena. Žene mojih trojice braće, moja mlađa sestra i majka. Sedmoro dece je umrlo - dodala je.

Naime, nakon što je policija u petak upala u kuću osoba osumnjičenih za terorizam, došlo je do pucnjave, ali i eksplozija. Svedoci su rekli za CNN da je nakon jedne od tih eksplozija golema vatra progutala kuću te porodice.

Mathanija je rekla da su supruga i ćerka njenog brata Zahrana Hašima trenutno u bolnici. Policija je potvrdila da su nakon akcije u petak, u bolnicu prevezene žena i dete s po život opasnim povredama.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brko

    29. april 2019 | 08:31

    A nije se bojala za one koje je njezinbrat nedužne ubijao

  • dada

    29. april 2019 | 09:04

    Stize demokratija

  • sneza

    29. april 2019 | 09:31

    Boji se za njenu familiju i brscu a sto su oni pobili toliki narod ne boji se i nije joj zao ukljucujuci decu Danskog ministra ma ja bih i nju jer je cela njena porodica i familija ubijala neduzne ljude pa sto se sutra i ona ne bi svetila isto kao njena braca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA