Majka serijski ubica plakala za svojim mališanima: Osuđena je za smrt svoje 4 dece, a sada kaže da joj nedostaju (VIDEO)

Ona je ostala pri tvrdnji da je nedužna i da je svako dete umrlo prirodnom smrću

  • 0

Serijski ubica Ketlin Folbig iz Australije počela je da plače kada je govorila o smrti svoje četvoro dece, rekavši da joj ona mnogo nedostaju, prenosi Dejli Mejl.

Folbig (51) osuđena je 2003. na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje dece Patrika, Laure i Sare, kao i zbog ubistva svog prvog sina Kejleba u periodu od deset godina od 1989. do 1999. godine. Sva deca su ubijena kada su imala dve godine.

Ona je ostala pri tvrdnji da je nedužna i da je svako dete umrlo prirodnom smrću. Njeni zapisi u dnevniku su upotrebljeni kao ključni dokazi za osudu, ali ona ističe da to nije priznanje zločina, već misli jedne nesigurne majke.

Ona se u javnosti pojavila prvi put za više od 10 godina, uoči treće nedelje sudske isgtrage koja se održava na sudu u zapadnom Sindeju.

Tokom istrage je rekla da joj deca nedostaju, a negirala je da je uništila deo svojih dnevnika iz perioda kada su joj deca umrla. Plakala je pred okupljenima dok je opisivala pronalaženje tela svoje mrtve dece.

- Kad sam pronašla svoju decu, uvek sam bila sama. Nije ih moj muž pronašao, već ja. Osećam se odgovornom jer sam bila njihova majka. Uvek sam osećala da to nije dovoljno. Nešto je pošlo naopako i uvek sam htela da znam zašto - istkla je ona.

Na sudu joj je postavljeno pitanje o zapisu u dnevniku iz 1997. godine, kada je napisala da je "prasnula" na svoju prvorođenu ćerku Saru.

Rekla je da je pokazala malu frustraciju. Na sudu se pojavila prvi put posle više od 10 godina, a tom prilikom je bila i nasmejana.

Još jedan zapis u dnevniku iz 1997. godine budi jezu, a odnosi se na sledeće reči: "Sa Sarom sam samo htela da ućiti, a jednog dana je to i učinila", dodajuć da je Sara otišla u malu pomoć.

Zapis iz 1998. godine se odnosi na ćerku Lauru.

- Ja sam to uradila. Pukla sam sa njom. Viknula sam na nju tako ljutito da sam je uplašila, ali nije prestajala da plače. Toliko sam bila loše da sam je ispustila na pod i ostavila tamo. Osećam se kao najgora majka na zemlji. Uplašila sam se da će me ostaviti, kao što je Sara učinila - stoji u dnevniku.

Očekuje se da će istraga trajati od šest meseci do godinu dana. Slučaj protiv majke ubice je formiran kada je 1999. godine, njen suprug otkrio dnevnike sa jezivim detaljima.

Ona je u telefonskom razgovoru sa prijateljem iz zatvora rekla da su dnevnici zapravo posledica toga što je sebe krivila za sve.

Ketlin Folbig se udala 1987. godine, a prvo dete je dobila 1989. godine. Međutim, 19 dana kasnije je pronašla svog sina kako mrtav leži u krevetu. Ovaj slučaj je proglašen sindromom iznenadne smrti deteta.

U junu 1990. godine rođen je njen drugi sin Patrik, koji je pronađen mrtav četiri meseca kasnije. Ćerka Sara je pronađene mrtva kada je imala deset meseci, a četvrto dete, ćerka Laura je umrla kada je imala 18 meseci.

Tužilaštvo je iznelo dokaze da se radi o majci koja je u nastupu besa ubila, odnosno ugušila svoju decu. Odbrana je sa druge strane naglasila da nema dokaza da je majka zlostavljala svoju decu i da je ona bila brižna mama.

Suđenje je tada trajalo sedam nedelja i ona je proglašena krivom po tri tačke optužnice. Dobila je 40 godina zatvora, a uz kauciju može da bude puštena tek posle 30 godina.

Godine 2013. grupa pravnika i akademika je počela da traži reviziju njenog sudskog procesa. Smatraju da je presuda doneta bez dovoljno dokaza.

Više slika pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA