≫ 

Uzbuna u Japanu: Pronađeni noževi u blizini školske klupe princa Hisahita (12), pokrenuta istraga zbog pretnje carskoj porodici (FOTO)

Policija navodi da su oštrice noževa bile obojene ružičastom bojom

  • 0

Policija u Japanu pokrenula je istragu nakon što su pronađena dva noža u blizini školske klupe princa Hisahita (12), unuka japanskog cara Akihita, javili su lokalni mediji.

Noževi su otkriveni juče u učionici, a policija je pregledala snimke nadzornih kamera na kojima je primećen muškarac koji je neovlašćeno ušao u krug škole.

Policija veruje da se nepoznati muškarac predstavio kao građevinski radnik kako bi ušao u zgradu u okviru Univerziteta Okanomizu.

Foto: Tanjug/AP

Princ i njegovi školski drugovi bili su u tom trenutku u drugom delu škole. Iako princa često čuva policija, obezbeđenje ga ne prati u učionici, javlja Bi-Bi-Si.

Na svakom stolu u učionici nalazi se traka sa imenom onoga ko sedi na tom mestu, pa tako i ime princa.

Policija navodi da su oštrice noževa bile obojene ružičastom bojom.

Incident se dogodio dok se Japan priprema za abdikaciju cara Akihita nakon 30 godina vladavine, a princ Hisahito će biti drugi u redu za tron.

Foto: Tanjug/AP

Car Akihito (83) rekao je da se dobrovoljno povlači zbog zdravstvenih razloga i ovo je prva abdikacija jednog japanskog cara od 1817. godine.

NJegov sin princ Naruhito stupiće na presto narednog dana.

Car u Japanu nema političku moć, već je prevashodno nacionalni simbol. Carska porodica je popularna u Japanu i veoma retko su predmet pretnji.

VIDEO: U Japanu postoji jedini "živi bog" na svetu

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA