Prošlo je osam godina od ubistva Osame Bin Ladena, a sada Amerika nudi ogroman novac za informaciju o njegovom sinu (FOTO) (VIDEO)

Osama bin Laden je naredio izvršenje terorističkih napada na SAD 11. septembra 2011. godine, u kojima je ubijeno blizu 3.000 ljudi

  • 11

Danas se navršava osam godina od kada su pripadnici američke specijalne jedinice izvršili upad u kuću u pakistanskom gradu Abotabadu i usmrtile lidera Al Kaide Osamu bin Ladena.

Pripadnici američkih specijalnih snaga "foke" izvršili su upad u utvrđeni kompleks 2. maja 2011. godine, gde su ubili Bin Ladena.

Osama bin Laden je naredio izvršenje terorističkih napada na SAD 11. septembra 2011. godine, u kojima je ubijeno blizu 3.000 ljudi.

Foto: AP/Tanjug

Nedavno je Saudijska Arabija oduzela državljanstvo njegovom sinu Hamzi bin Ladenu koji je tokom prethodnih godina objavljivao audio i video poruke sa pozivima svojim pristalicama da napadaju Ameriku i njene saveznike kao odgovor na ubistvo njegovog oca.

Američki Stejt department prethodno je ponudio nagradu od milion dolara za informaciju koja bi dovela do "utvrđivanja lokacije u bilo kojoj zemlji" na kojoj se nalazi Hamza.

Foto: Profimedia

U saopštenju je Bin Ladenov sin opisan kao ključni lider Al Kaide. Veruje se da se on nalazi u blizini granice Avganistana i Pakistana.

Veruje se da Hamza bin Laden ima oko 30 godina. Vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista pre dve godine.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eh

    2. maj 2019 | 14:20

    Gotivila sam ovog čoveka, jer je smeo da se suprotstavi Americi. 💞

  • Markić

    2. maj 2019 | 14:19

    Prvo ga stvorili pa ga onda isti i ubili!

  • Dk

    2. maj 2019 | 15:13

    Koga to oni traze ,pa oni su sami napravili napad na svoje ,pa hajde brze uvali drugima da bi poceo rat I prodavanje oruzja provalili smo vas od kad AMERI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA