≫ 

Kiparski ministar pravde podneo ostavku zbog serijskog ubice čiji su zločini šokirali državu

U toku su istrage za nestanak još tri ženske osobe, uključujući dve devojcice stare šest i osam godina

  • 2

Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau podneo je danas ostavku zbog negodovanja javnosti u vezi s načinom na koji je policija rešavala nestanak strankinja, žrtava navodnog serijskog ubice, koji je gotovo tri godine ostao neotkriven.

Četiri žene su pronađene ubijene u protekle tri nedelje, a njihova tela bačena na tri lokacije zapadno od glavnog grada Nikozije.

U toku su istrage za nestanak još tri ženske osobe, uključujući dve devojcice stare šest i osam godina, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Oficir star 35 godina nalazi se u pritvoru, a policija je saopštila da je on priznao ukupno sedam ubistava nakon što se povezao sa ženama na sajtu za upoznavanje.

- Obavestio sam predsednika Republike da podnosim ostavku zbog političke osetljivosti - rekao je ministar pravde Nikolau novinarima nakon sastanka sa predsednikom Nikosom Anastasijadesom.

Anastasijades je u saopštenju naveo da je "veoma tužan" što prihvata ostavku nazvavši Nikolauoa jednim od najbližih saradnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA