≫ 

Drama na Floridi: Avion s više od 130 putnika sleteo pravo u reku (FOTO)

Opet nevolje sa Boingom

  • 0

Avion koji je leteo iz zaliva Gvantanamo sa 143 putnika prisilno je sleteo u reku Sent Džon nakon što je skliznuo sa piste u Džeksonvilu na Floridi.

Prema prvim informacijama, dvoje ljudi je lakše povređeno, ali je 21 odvedeno u bolnicu. Oni nisu životno ugroženi.

Avion Boeing 737 je unajmilo ministarstvo obrane. Vraćali su se s Kube u vazdušnu bazu na Floridi, a sa piste su se otklizali prilikom sletanja.

Uporedo sa medicinskim stručnjacima, na terenu su bili i tehničari i vojni specijalisti koju su sprečili da nafta ne krene da teče u reku.

- Avion je pao u vodu. Situacija je pod kontrolom. Mi smo svi jedna porodica, građanin, jedan grad - napisao je gradonačelnik Džeksonvila Leni Kari.

Vojni zvaničnici su saopštili da će istraga pokazati uzrok nesreće. Istragu će sprovesti i kompanije "Boing" prenosi "Njujork tajms".

Ovo znači i da su od jutros ponovo sve oči uprte u Boing 737. Velika tragedija dogodila se prošle godine u Indoneziji - u nesreći je poginulo 189 osoba. Dok istražitelji i dalje utvrđuju uzrok ove tragedije, dogodila se i druga katastrofa - u martu se avion istog tipa srušio u Etiopiji, poginulo je 157 osoba.

Neposredno nakon te tragedije, širom sveta su krenule zabrane za letove Boinga 737 MAX. Za ovaj tip letelice nebo mnogih zemalja je zatvoreno.

Istražitelji veruju da je uzrok obe katastrofe problem u novom nacigacionom sistemu,

Kako navodi ruska "Gazeta", iz nekog razloga, korporacija nije dokumentovala ovu funkciju, pa piloti nisu ni znali za "asistenta" pre prve tragedije u Indoneziji.

(Telegraf.rs/NPR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA