Severna Koreja ispalila nekoliko projektila: Novi pritisak na SAD?

Južna Koreja ispituje sve detelja lansiranja

  • 1

Severna Koreja ispalila je danas nekoliko projektila kratkog dometa sa istočne obale zemlje, koji su leteli od 70 do 200 kilometara u pravcu severoistoka, saopštila je južnokorejska vojska.

Prvobitno je iz Seula rečeno da je u pitanju lansiranje rakete, ali je vojska kasnije dala nejasniji opis događaja, prenosi Rojters.

Ako je reč o raketi, to bi bilo prvo lansiranje otkada je Severna Koreja u novembru 2017. godine ispalila interkontinentalnu balističku raketu.

Neposredno posle tog testa, Pjongjang je objavio da je nuklearni arsenal zemlje kompletiran, a zatim je izrazio spremnost za mirovne pregovore s Južnom Korejom i SAD.

Rojters navodi da analitičari ocenjuje da Pjongjang povećava pritisak na SAD, posle neuspelog februarskog samita u Hanoju o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    4. maj 2019 | 09:11

    Američkim " partnerima "najteže pada što moraju,prinuđeni su da pregovaraju te nemogu bahato ,osiono da se igraju sa slabijim od sebe, drže sve pod kontrolom i nametnu svoju "demokratiju" ucenama,pritiscima. Od tolikog licemerja običnom čoveku koji razmišlja svojom glavom se povraća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA