Unuk Sigmunda Frojda je bio pedofil i psihopata: Sumnja se da je imao veze sa nestankom Medlin Meken (FOTO)

Kada je umro, isplivale su njegove tajne

  • 5

Ser Klement Frojd imao je vilu u Praiji de Luz u Portugalu, gde je pre 12 godina nestala Medlin Meken. Sprijateljio se sa porodicom Meken, a niko nije ni slutio da je unuk Sigmunda Frojda zapravo psihopata - silovatelj i pedofil, piše 24 sata.hr. Roditelji Medlin nisu ni znali da su se, nekoliko meseci nakon što je nestala njihova kći, sprijateljili s monstrumom koji je možda mogao da zna nešto o njenom nestanku.

Klement Frojd imao je kuću svega nekoliko stotina metara od turističkog naselja Praia de Luz. Tamo je boravio nekoliko meseci godišnje i nekoliko nedelja nakon što je Medi nestala, pozvao je Gerija i Kejt na večeru. Upoznali su se i sprijateljili.

Mekenovi su se sprijateljili sa Frojdom Foto: Profimedia

U svojoj knjizi "Medlin", ne znajući u tom trenu da je Frojd bio pedofil i serijski silovatelj, majka Kejt Meken je o njemu pisala.

- Jednog dana dobili smo pismo. Unutra je pisalo: "Dragi Mekenovi, imam kuću u Praiji da Luz. Neugodno mi je kad vidim šta mediji rade od vaših života. Ukoliko ste za večeru pre iduće srede, nazovite. Znam da kuvam. Srdačno vaš, Klement Frojd". (...) Hvala bogu na ljudima kao Klement koji su znali da nas nasmeju i u najtežim trenucima. Frojd mi je jednom rekao: "Onda, Kejt, šta je točna od ovoga što piše u portugalskim medijima? Jesi li katolkinja, alkoholičarka, depresivna ili nimfomanka?" - pisala je ona.

IZA UGLEDNOG I BOGATOG KUVARA KRIO SE PEDOFIL

Unuk slavnog psihoanalitičara Sigmunda Frojda i brat slikara Lucijana bio je bogati član visokog engleskog društva. Jedan od prvih slavnih, vrhunskih kuvara. Kasnije i ugledni novinar, potom i član parlamenta.

Ugledni član društva možda je bio silovatelj i pedofil Foto: Profimedia

Klement Frojd preminuo je oko dve godine nakon nestanka Medlin, no ubrzo nakon njegove smrti dve su ga žene optužile za pedofiliju. Jedna žrtva bila je kći porodičnih prijatelja njega i njegove supruge.

- Bilo mi je možda deset godina. Dirao me na zadnjem sedištu, gurao mi jezik u usta. Bilo je odvratno - ispričala je Silvija Vusli, jedna od navodnih žrtava.

Četiri godine kasnije brak njenih roditelja se raspao i majka je zamolila Frojda i njegovu suprugu Džil Fluet da se pobrinu za njenu ćerku. Klement, zvani Klej, bio je ugledni član društva i nije joj ni na kraj pameti bilo što se događa.

- Supruga mu je bila glumica i često je bila odsutna. Imao je potpunu moć nada mnom. Svaki dan me dirao - rekla je Silvija.

Silvija Vusli Printskrin: ITW news

Još jedna žena potom ga je optužila da ju je analno silovao kad joj je bilo 17 godina, a prvi put je pokušao kad joj je bilo 14.

Kada se sve to saznalo, postavilo se pitanje zašto je takav čovek odlučio da se približi porodici Meken, nakon što im je ćerka nestala pod misterioznim okolnostima. Je li nešto znao o Medinom nestanku? Je li u to bio upleten? Je li Praiju de Luz izabrao zato što je znao da u tom delu Portugala postoji dobro organizovani pedofilski lanac, kao što će se kasnije ispostaviti?

Ni na jedno od tih pitanja nikad se neće dobiti odgovor jer Klement je preminuo pre deset godina.

"TAPAS 9": TRAŽILI SU STO SA POGLEDOM NA APARTMAN

Najtraženija devojčica na svetu nestala je, inače, pre tačno 12 godina u portugalskom letovalištu Praia de Luz. Više od 12 miliona evra potrošeno je u potrazi za njom, primili su više od 8.000 dojava, ali do danas nije pronađena.

Medi je nestala nakoliko dana pre 4. rođendana Foto: Profimedia/Ferrari

U Apartmanu 5A u prizemlju, iz kojeg je Medlin Meken (3) nestala devet dana pre četvrtog rođendana, spavali su i blizanci Šon i Ameli, kojima su tad bile dve godine. Roditelji Kejt i Geri, ni bilo ko drugi od odraslih nije bio s njima.

Četiri para lekara ili medicinskih sestara, zdravstvenih radnika, zajedno su večerali u 30-ak metara udaljenom Tapas baru, koji je gledao na apartman Mekenovih, i svako malo - oni tvrde svakih 15-20 minuta - neko bi otišao do apartmana da proveri decu.

Za stolom ih je bilo tačno devetero - dr Geri (tada 39) i Kejt Meken (39), dr Rasel O'Brajan (36) i njegova partnerka Džejn Taner (37), supružnici dr Metju (37) i Rejčel Oldfild (36), Dejvid (41) i dr Fiona Pajn (34) i njena majka Dajen Vebster.

Otac ju je poslednji video usnulu Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

Ta grupa turista iz Engleske, koju će kasnije mediji prozvati "Tapas 9", stigla je u portugalsko letovalište na obali Atlantskog okeana pet-šest dana ranije i svaki dan su zajedno večerali, tražeći od konobara da im svako veče rezerviše isti sto, koji gleda baš na apartmane gde su odseli.

A neko od osoblja je to i zapisao u knjizi rezervacija odmah na ulasku u Tapas bar. Portugalskoj policiji to je promaklo. Zapis u knjizi rezervacija mogao je da vidi bilo ko, a otkrili su ga tek naknadno privatni istražitelji koje je angažovala porodica.

NOĆ KADA JE NESTALA MALA MEDLIN

Mekenovi su se spustili u Tapas bar oko 20.30. Ubrzo su došli Oldfildovi, pa Džejn Taner i Rasel O'Brajan. U 21.05 tata Meken otišao je da proveri decu u apartman 5A i sve je bilo OK. I blizanci i Medi bili su, kaže, tamo. Spavali su. Ostavio je vrata dečje spavaće sobe lagano odškrinuta i to je zapravo zadnji put da je neko video Medi.

Policija je prečešljala područje Foto: Profimedia/Press Association

Deset minuta kasnije svoju decu išla je u apartman da proveri Džejn Taner. Putem je krajičkom oka videla čovjeka kako nosi dete u pidžami, ali nije na to obratila preteranu pažnju. To će gotovo deset godina biti jedan od ključnih detalja istrage pre nego što se pokaže potpuno promašenim. Privatni istražitelji utvrdili su kako je reč o engleskom turisti, koji je nosio svoje dete u apartman. Tu devojčicu roditelji su bili ostavili u dečjoj igraonici, a ona je na putu do apartmana jednostavno zaspala u očevom naručju.

No Mekenovi niti bilo ko od "Tapas 9" ekipe nisu svoju decu ostavili kod animatora, jer su smatrali da su još mali. Samo su Pejnovi koristili videomonitor i preko njega čekirali decu. Mekenovi su u nekoliko navrata koristili daidlju u Praiji da Luz, ali uglavnom preko dana.

12 godina i 12 miliona evra bez rezultata Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Oko 21.25 - 21.30 decu su te večeri otišli da provere i dr  Oldfild i dr O'Brajan. Kasnije je Oldfild u istrazi rekao da nije otvarao vrata, da je samo ušao u apartman Mekenovih i prislonio uho da čuje plače li nekog od dece. Nije čuo ništa pa se vratio natrag.

No O'Brajan, bliski prijatelj Gerija Mekena, zadržao se u svom apartmanu oko 25 minuta jer je jedna od dve ćerke imala temperaturu. Neki portugalski mediji objavili su bili da ga nije bilo za stolom više od sat vremena, ali on je tvrdio da je to laž. Nikad nije bio među osumnjičenima.

Oko 22 sata u apartman je krenula Kejt Meken.

Potraga za devojčicom Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

- Kad sam pokušala da otvorim vrata dečje sobe, nastala je promaja. Vrata su se zalupila. Ponovno sam ih odškrinula i videla da Medi nema u krevetu. Mislila sam da se nije slučajno probudila pa krenula da nas traži i otišla u našu sobu. Ali nije je bilo ni tamo... Tad me uhatila panika. Vratila sam se u dečju sobu, opet je nastala promaja i zavese su se pomakle, videla sam odškrinut prozor. Blizanci su bili tamo, ali Medlin nije bilo - rekla je Kejt u iskazu policiji.

Panično je otrčala u Tapas bar.

- Uzeli su je! Neko je odneo Madi! - vikala je.

Otrkiveni su brojni propusti u istrazi Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Meda s kojim je Madi spavala bio je visoko na polici, nema šanse da ga je ona ostavila tamo. Nje nije bilo nigde. Curica je misteriozno nestala. Policija je u idućih nekoliko godina prekopala Praiju de Luz uzduž i popreko, tražili su Madi uz pomoć dronova, psa tragača... Imali su dojave iz Španije, Belgije, pa čak i iz Međugorja. Nijedna informacija nije se pokazala kao trag koji bi odveo do Madi. No privatna istraga pokazala je neverojatne propuste portugalske policije, vezane za pedofile i seksualne predatore koji su boravili na području Algarvea.

NEKO IZ "TAPAS 9" GRUPE NIJE GOVORIO ISTINU: PEDOFILSKI LANAC U PORTUGALU

Policijski inspektor Gonsalo Amaral smenjen sa slučaja zbog pritisaka iz Velike Britanije, kasnije je izdao knjigu u kojoj piše o nelogičnostima u iskazima roditelja. Javno tvrdi da neko od devet ljudi za stolom u Tapas baru ne govori istinu. A u prilog njegovim tvrdnjama ide činjenica da su posebno utrenirani psi nanjušili miris leša i krv najpre u apartmanu, a onda i u automobilu koji su Mekenovi rentali dve nedelje nakon što je Madi nestala. No čvrstog dokaza da je devojčica ubijena u apartmanu nije bilo.

Amalar javno je tvrdio da Mekenovi ili neko iz njihove grupe laže Printskrin: Youtube/CM

Dokumentarac o nestanku Medlin Meken otkriva, međutim, da je portugalska policija - najverojatnije iz straha da ne "pokopa" lokalni turizam, glavni izvor prihoda - skrivala podatak kako je u krugu od 20-ak kilometara oko Praije de Luz nekoliko meseci uoči Medinog nestanka operisao serijski pedofil koji je upadao u apartmane isključivo turistima. Napastovao je devojčice čak i dok su roditelji bili u drugoj sobi i nikad nije pronađen... Govorio je engleski - jedna ga je curica pitala "Is it you, daddy?" (Jesi li to ti, tata?). Odgovorio je: "Yes, it's me" (Da, ja sam). O tome postoje i službeni policijski zapisnici.

Uz to, jedna britanska turistkinja je ispričala da joj je na vrata apartmana tih dana pokucao muškarac koji se ponašao sumnjivo. Tražio je pomoć za sirotište, no zalupila je vrata kad je shvatila da uopšte ne gleda u nju, nego bulji u njenu kćer. Imala je tri godine i plavu kosu, kao Madi.

Dan, dva kasnije spuštala se s gornjeg sprata (apartman je bio na dve etaže), i u dnevnoj sobi videla tog istog muškarca kako stoji pored njene kćeri. Poegao je. Ona je sve prijavila policiji i na temelju njenog iskaza urađen je fotorobot. No muškarac nikad nije pronađen. Nikakvo sirotište u tom kraju ne postoji.

Tri godine nakon Medinog nestanka izbio je skandal u dečjem domu Kasa Pia u Portugalu - tamo je postojao pravi, dobro organizovani pedofilski lanac i novinari su otkrili da su imućni pedofili iz celog sveta dolazili i iskorištavali maloletnike. Očito je postojala prava mreža pedofila u tom kraju.

Jedan od tih monstruma bio je, piše ovaj portal, i Klement Frojd.

(Telegraf.rs /24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Ana

    4. maj 2019 | 12:03

    Dete nije moglo da nestane sa lica zemlje kad tad ce je naci mrtvu ili zivu...ovo je jako cudna prica neko je umesan a i takodje nisu svi rekli sta znaju

  • Eprotizi

    4. maj 2019 | 11:27

    Ali,o njegovom dedi,Zigmundu Frojdu,su se pisali hvalospevi,velicalo se njegovo,po mom dubokom ubedjenju PATOLOSKI POSTAVLJENO misljenje,napravili su citavu teoriju IZVANREDNOG PSIHOANALITICARA, velicale se se potpuno nepotvrdjeno postavljene teorije, iako se znalo,da je dotični,izgleda (tako sam pročitao,medju redovima!!!! jer Niko ne sme otvoreno da napadne ceo ovaj bolesni njegov sistem!,) Da se njegova ćerka nikada nije udala,i bili su tu naznaci incestuoznosti.Tako su se već onda znači protezirali incestuoznost,a gle sada,iz te loze i pedofilija,a ovaj njegov unuk ,iz aktualnog članks,nikad pre smrti nije bio otkriven! kao pefofil,VRLO zanimljivo.

  • Тодорић

    4. maj 2019 | 11:12

    Интересантно да су нашли трагове крви у аутомобилу који су родитељи изнајмили НАКНАДНО,две недеље касније,а нису се сетили да утврде ко је изнајмио ауто од дана нестанка,до дана када је родитељима,мислим намерно,изнајмљен ауто у коме је одведена њихова ћерка,да би оставили трагове...да ли су прегледали бунаре,с.јаме,подруме,башту и сл.у сиротишту,или чак у кући Фројда?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA