Muslimanske patrole u Bruklinu: Štitiće svoju zajednicu, ličiće na "stražu u komšiluku" (FOTO)

Nenaoružana civilna patrola će sarađivati sa policijom

  • 8

Oformljena je prva civilna "Muslimanska patrola" u SAD, koja će preventivno delovati na zaštiti muslimana u Bruklinu, jednoj od pet oblasti Njujorka, prenosi Njujork Tajms.

Nenaoružana civilna patrola će sarađivati sa policijom, kako bi zajedno pomogli svojim komšijama da se u zajednici ponovo izgradi poverenje prema muslimanima.

Kako navodi Njujork Tajms, pojačana kampanja mržnje podstakla je policiju u Njujorku i drugim velikim gradovima da određenim danima proširuju patrole oko džamija i islamskih centara. Jedan od prvih 30 pripadnika patrole, Maen Ali, kaže da je bio veoma zabrinut za sigurnost svoje dece, ali da je tada "doneo odluku da se treba usprotiviti".

STRAŽA NA STEROIDIMA

- U pitanju je nešto slično straži u komšiluku, "samo na steroidima" - rekao je zamenik predsednika "Muslimanske patrole" Nor Rabah.

Navode da je plan ovog volonterskog projekta nadgledanje tri islamske škole u Bruklinu, kao i obližnjih džamija i železničkih stanica u Bej Ridžu i Sanset parku, gde je mnogobrojna muslimanska zajednica.

Patrola za sada poseduje dva automobila, a plan je da se taj broj do kraja meseca poveća na pet.

Jedan od dva automobila patrole, Foto: Facebook/Muslim Community Patrol & Services

Navodi se da se grupa finasira samostalno, tj. od donacija za kupovinu automobila i plavih uniformi za članove, i da je policijska uprava 72. policijske stanice nedavno održala obuku za pripadnike patrole.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    5. maj 2019 | 10:12

    Zakucao djavo i na njihovoj teritoriji

  • Лицемер

    5. maj 2019 | 10:00

    Па зар тамо где сви грађани имају иста права, треба нешто овако ?

  • Amer

    5. maj 2019 | 13:02

    eto vojske u povoju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA