≫ 

Pilot koji je poginuo u padu aviona u Meksiku prevozio je za El Čapa pet i po tona kokaina, a zbog jednog zadatka je bio i na Kosovu (FOTO)

Detalji iz "biografije" pilota Huana Hosea Agilara Talavere koji je jedan od 13 osoba poginulih u nesreći u Meksiku

  • 2

Pilot koji je upravljao privatinim avionom koji se srušio u nedelju u Meksiku navodno je ranije radio za jednog od najpoznatijih narko bosova poznatog pod nadimkom El Čapo.

Takođe, pilot Huan Hose Agilar Talavera jednom je dobio i zadatak da sina bivšeg libijskog lidera Muamera Gadafija preveze iz Libije.

Vojni pilot jedan je od 13 osoba koje su poginule prilikom pada aviona. Olupina je nađena u ponedeljak u planinskom delu grada Okampo na severu Meksika. Vraćali su se iz Las Vegasa.

Meksički list "El Universal" piše da je 45-godišnji pilot jedan od 11 osoba koje su 2006. godine uhapšene na aerodromu u Tihuani pod optužbom da su sarađivali sa Hoakinom Guzmanom "El Čapom".

Poginuli u avionskoj nesreci Las Vegas Meksiko Poginuli u nesreći u Meksiku, poginuli članovi dve porodice; Foto: Instagram

Optužen je za organizovani kriminal, krijumčarenje ljudi i posedovanje oružja.

List "Milenio" takođe piše da je pilot učestvovao u prevoz pet i po tona kokaina i da je uhapšen na aerodromu Siudad del Karmen 2006. godine.

Ono što nije poznato, međutim, je da koliko je, i da li je uopšte, Agilar Talavera bio u zatvoru. Nikavi izveštaju o tome ne postoje.

Kako prenosi "Dejli mejl" 2011. godine je bio zapolen u misiji da sina Moamera Gadafija preveze iz Libije.

Poginuli u avionskoj nesreci Las Vegas Meksiko Foto: Facebook

Plan je bio tajno izvesti Sadija Gadafija, kog je tada tražio Interpol, i njegovu porodicu i dovesti ih u Meksiko sa lažnim dokumentima.

Ipak, to im nije uspelo, a plan je propao kada je su Agilar i još dvojica pilota odbila da sa teritorije Kosova pođu u Libiju.

Pogledajte video: Od ruskog aviona ostao samo garež i tela 41 osobe, ostaci uklonjeni sa piste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    8. maj 2019 | 20:03

    Šta je radio na Kosovu.???? Sigurno nije dijelio srpskoj djeci bombone . Toliko o žaljenju lopova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA