≫ 

O njegovom podvigu priča ceo svet: Heroj kopilot pokušava da spasi svog kolegu iz aviona koji guta vatra (VIDEO)

Ruska štampa je prenela da je Kuznjecov spasio jednog putnika kao i važne dokumente sa leta

  • 3

Kopilot ruskog Suhoja Superdžet 100, koji se zapalio u nedelju na aerodromu Šeremetjevo, prilikom vanrednog sletanja, pravi je heroj Rusije.

Na snimku koji se pojavio vidi se kako je hrabri kopilot izišao iz kokpita aviona u plamenu, samo da bi se grčevito popeo na pistu za hitne slučajeve u pokušaju da spasi ljude koji su zarobljeni u avionu.

Ime kopilota je Maksim Kuznjecov, a prema nekim izveštajima on je probao da spasi kapetana Denisa Evdokimova, iako ta informacija nije potvrđena.

Sam Evdokimov je izjavio da je drugi pilot prvi napustio kokpit, ali nije objasnio kako je izašao iz aviona.

Ruska štampa je prenela da je Kuznjecov spasio jednog putnika kao i važne dokumente sa leta.

Ruski istražni komitet potvrdio je u nedelju da je 41 osoba, uključujući i dvoje dece, poginula u požaru koji je izbio na avionu Suhoj Superdžet-100.

VIDEO: Od ruskog aviona ostao samo garež i tela 41 osobe, ostaci uklonjeni sa piste

(Telegraf.rs/Sputniknews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina93

    9. maj 2019 | 12:56

    Gledam vec danima ovaj klip gde "iskacu" ljudi iz aviona i ovi putnici sto trce sa sve rucnim prtljagom i koferima. Ja ne mogu da verujem da su im u tom trenutku bile vazne stvari, a ne i tudji ljudski zivoti. Gde je tu mozak i ljudskost?! Bolje da su to dvoje nastradale dece uzeli u ruke i pomogli tim roditeljima nego sto su uprtili kofer (sa gacama i carapama i kosuljama) jer to se u 80% slucajeva nosi...Ja ne bi mogla da spavam mirno, sram ih bilo!

  • Komentar1

    8. maj 2019 | 19:31

    Sacuvaj svakog od ovakvih heroja! Ruski strucnjaci kazu za njega da je anti-heroj. On je otvorio prozor da bi pobegao napolje. Otvoren prozor prouzrokovao pojacanje vatre u avionu. Osim toga nije on ugasio motor, sto isto doprinelo je pozaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA