≫ 

Hrvaticu u Kanadi ubio suprug, pa je ugurao u kovčeg: Ugušio je dok su njihova deca spavala u susednoj sobi

Ubica je priznao zločin i rekao kako je trebao da ubije sebe

  • 5

U Kanadi je pri kraju suđenje Mohamedu Shamjiju, hirurgu optuženom da je ubio svoju suprugu, takođe doktorku, 40-godišnju kanadsku Hrvaticu Elanu Fric.

Njeno je telo 1. decembra 2016. pronađeno u kovčegu uz reku Vaughanu, oko 35 kilometara od Toronta, a Mohamed Shamji je u aprilu priznao krivicu za ubistvo drugog stepena.

Nakon njegovog saslušanja u sredu, kako javlja kanadski CBC, sudu su se emotivno obratili roditelji Elane Fric.

Ubica je tukao suprugu Hrvaticu, a onda je ugušio dok je troje dece spavalo.

- Uništio je sve naše živote. Elana je bila dete kakvom se svaki roditelj može samo nadati - rekla je žrtvina majka Ana Fric sudu.

Shamji je brutalno napao Elanu Fric, suprugu sa kojom je bio u braku 12 godina, u njihovom porodičnom domu dva dana nakon što mu je uručila papire za razvod. U aprilu se na sudu saznalo da je ugledni neurohirurg iz Toronta uzastopce tukao Fric u noći ubistva te da joj je slomio vrat i rebra pre nego što ju je ugušio nasmrt dok je njihovo troje dece spavalo.

Ana Fric je rekla kako sada ona i suprug odgajaju decu Elane i Mohameda.

- Umesto da se igraju sa svojoj majkom, moraju joj nositi cveće na grob. Zahvaljujem Bogu svakog dana za decu. Ona su jedino što me održalo živom -  rekla je u suzama žrtvina majka.

Otac Elane Fric, Joe, opisao je patnju i gorčinu kroz koju je prošao od dana kada je morao identifikovati telo svoje ćerke u mrtvačnici.

Zatvorenici, zatvor, zatvorska tuča Mohamed je u pritvoru dve i po godine Foto: Shutterstock

- To što sam morao identifikovati svoju ćerku će me proganjati zauvek. Nijedan roditelj ne bi trebao to raditi - rekao je kroz suze.

Sudu se obratila i Elanina sestra. Ona je svoju izjavu dala zureći u Shamjija koji je bio odeven u plavo odelo i sedeo je u delu za zatvorenike.

- Elana je ukradena svojoj porodici, svojim prijateljima, svojim pacijentima, svojim kolegama, ali, najvažnije, svojoj deci. Pogrešan život je uzet - rekla je Carolin Lekic.

Shamjijev advokat je s druge strane rekao da je sudu podneseno 14 pisama s podrškom njegovom klijentu te je tvrdio kako je reč o strašnoj tragediji.

Rekao je kako je Mohamed Shamji imao fantastičnu karijeru te da je, nakon vrlo uspešnog školovanja, operisao više od 1.000 pacijenata i stotinama spasio živote.

- Ima troje predivne dece koju jako voli. Nažalost i na nesreću, ovaj zločin je ono što ga sada određuje - kazao je na sudu.

UBICA: UBIO SAM SUPRUGU. TREBAO SAM UBITI SEBE

Sudu se obratio i Shamji koji je rekao da je izdao svoju porodicu.

- Časni suče, ubio sam svoju suprugu. Bila je moja prijateljica i majka naše dece. Tu noć trebao sam ubiti sebe, a ne Elanu - kazao je.

Kolege su Elanu opisale kao posvećenu porodičnu lekarku u bolnici Scarborough. Kazali su da su je pacijenti obožavali.

Nakon što je 1. decembra 2016. telo Elane Fric pronađeno u kovčegu nedaleko od Toronta, urađena je obdukcija koja ja pokazala da je umrla davljenjem i traumom uzrokovanom udarcima.

Shamji je uhapšen u kafiću u Misisaugi na zapadu Toronta sledećeg dana od pronalaska tela. Dve i po godine je u pritvoru. Preti mu doživotna kazna zatvora.

Elana Fric bila je dete Hrvata Joea i Ane Fric koji su, kako piše Toronto lajf, stigli u Kanadu kao emigranti.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WELS

    10. maj 2019 | 10:51

    Vi kao roditelji ste jako omanuli , jer niste na vreme uputili cerku na pravi put.Zasto.ste dozvolili da se uda za muslimana.Bez obzira na stepen obrazovanja to je druga kultura od nase.Gledam ih svaki dan u Welsu , nikada se oni nece integrisati.

  • to je zakon

    10. maj 2019 | 10:39

    Ubio suprugu i preti mu doživotna ,a za isti zločin u Srbiji juče muz osudjen na 12 godina ...

  • Brana

    10. maj 2019 | 21:39

    Cemu ovoliki minusi Ziva istina ovaj sto je ubio zenu u kanadi osudjen na dozivotnu a onaj u Srbiji na 12 godina Kreni Srbijo sa dozivotnim robijama za takve monstrume

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA