Ukrajinski nacionalisti ismevali marš "Besmrtnog puka": U uniforme sovjetskih junaka "obukli" likove iz čuvenog filma (FOTO) (VIDEO)

Iako Ukrajina uglavnom slavi Dan Evrope, u Kijevu je juče održan i marš "Besmrtnog puka" koji je okupio nekoliko hiljada učesnika

  • 5

Nacionalisti u Kijevu su juče ismevali manifestaciju marš "Besmrtnog puka", tako što su uniforme sovjetskih vojnika fotošopirali na slike Marvelovih "Osvetnika", prenosi rt.com.

Mnogi su osudili ovaj postupak, dodajući da nije primereno ismevati ljude koji su dali svoje živote boreći se protiv nacističke Nemačke.

Nekoliko miliona ljudi u Rusiji i inostranstvu je juče izašlo na ulice svojih gradova kako bi prošetali sa portretima svojih rođaka koji su poginuli u Drugom svetskom ratu.

Međunarodna akcija "Besmrtni puk" se organizuje već nekoliko godina i tradicionalno prati vojnu paradu u Moskvi koja se redovno održava 9. maja.

Ukrajinski nacionalisti ismevali marš Besmrtnog puka Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Iako Ukrajina uglavnom slavi Dan Evrope, u Kijevu je juče održan i marš "Besmrtnog puka" koji je okupio nekoliko hiljada učesnika.

Međutim, nacionalisti su organizovali i svoj marš na Dan pobede, a nosili su portrete likova iz filma "Osvetnici: Kraj igre".

Oni su Marvelove superheroje predstavili u uniformama sovjetskih vojnika iz vremena Drugog svetskog rata, ali su im dali ukrajinska imena.

Proruski mediji su osudili ovo ponašanje ističući da je ova grupa htela da ismeva junake Drugog svetskog rata koji su dali ogroman doprinos u svojoj borbi protiv nacista.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    10. maj 2019 | 16:29

    Ови украјинци и хрвати били и остали фашисти

  • Косингас

    10. maj 2019 | 19:02

    Нису они националисти, већ нацисти! Огромна је разлика у значењу термина.

  • Aca

    10. maj 2019 | 16:19

    Retardi sta drugo reci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA