Maduro bivšeg šefa venecuelanske obaveštajne službe nazvao izdajnikom: Pobunom vojske hteo je da izvede puč

Govoreći o bivšem šefu obaveštajne službe Kristoferu, Maduro je kazao da je on napustio svoje trupe, pobegao i još se krije

  • 1

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro u petak je nazvao svog bivšeg šefa obaveštajne službe Manuela Kristofera izdajnikom i rekao da je on pomogao u planiranju pobune vojske 30. aprila, koju je Maduro opisao kao puč.

U govoru koji je prenosila državna TV, Maduro je rekao da ima puno poverenje u ministra odbrane Vladimira Padrina i predsednika Vrhovnog suda Maikela Morena, za koje su američki zvaničnici naveli da su pregovarali sa opozicijom oko planova za svrgavanje Madura, javio je Rojters.

Maduro sa oružanim snagama Maduro sa oružanim snagama; Tanjug/AP

Maduro je naveo da su ga Padrino, Moreno i komandant predsedničke garde Ivan Hernandes upozorili na zaveru nedelju dana ranije.

Govoreći o bivšem šefu obaveštajne službe Kristoferu, Maduro je kazao da je on napustio svoje trupe, pobegao i još se krije.

Kristofer je na video snimku sa tajne lokacije u četvrtak pozvao Venecuelance da "izgrade novu državu" i bore se protiv korupcije.

Ranije ove sedmice, SAD su povukle sankcije uvedene Kristoferu, navodeći da se nadaju da će i druge visoke vojne ličnosti stati na stranu opozicionog lidera Huana Gvaida.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA