≫ 

Skandal u bolnici: Tehničarka dala silovatelju privatne podatke o žrtvi, pa je on progonio i ponovo silovao

- Iskreno i duboko žalimo što se ovo dogodilo - napisao je direktor bolnice, dodajući da je službenica otpuštena.

  • 3

Jedna žena tvrdi da je radnica bolnice u Kanzasu odala njene privatne informacije njenom silovatelju, nakon čega ju je ovaj ponovo napao. Ona je tužila bolnicu "Ečison" na severoistoku Kanzasa i njenog bivšeg tehničara za rendgen Dženet Rouson Enzbrener.

Neimenovana žena je silovana 26. maja 2017. Prevezena je u "Ečison" bolnicu gde su je pregledali. Ona kaže da je bolničkom osoblju otkrila ime silovatelja. Kasnije je Enzbrenerova, kako se navodi u tužbi, uspela da dođe do privatnih, zdravstvenih informacija žene i kontaktirala navodnog silovatelja. Enzbrenerova je obavestila tog muškarca da je optužen za silovanje.

Muškarac je potom nemilosrdno počeo da obasipa svoju žrtvu porukama preko telefona i društvenih mreža i da je uznemirava pozivima, da bi je potom ponovo silovao 4. novembra 2017, precizira se u tužbi koju prenosi "NBC njuz".

Doktor Izvršni direktor bolnice, Džon Džejkobson, rekao je da iskreno i duboko žali što se ovo dogodilo; Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Uz tužbu je priloženo pismo od 2. novembra te godine od izvršnog direktora bolnice Džona Džejkobsona, poslatog pre drugog napada na žrtvu, u kojem se potvrđuju navodi protiv njegove ustanove. Naime, Džejkobson je napisao žrtvi da je službenica došla do pristupa nekih od njenih privatnih zdravstvenih informacija i da je to otkrila drugoj osobi bez njene dozvole.

- Iskreno i duboko žalimo što se ovo dogodilo - napisao je Džejkobson, dodajući da je službenica otpuštena.

Advokat oblasti Ečison rekao je da su tužioci znali za silovanja, ali da nisu podneli tužbu. Iz kancelarije tužioca nisu komentarisali zašto. Nije poznato da li je Enzbrenerova možda poznavala silovatelja.

VIDEO: Pevač Ar Keli držao u zatočeništvu šest žena, silovao maloletnice

(Telegraf.rs/NBCNews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    16. maj 2019 | 09:03

    Koliko oni duboko zale stradale znamo svi mi bolje nego oni.

  • Rastko

    16. maj 2019 | 09:01

    Ima u Kanzsu i drugih poslova nije to Beograd u kome ima posla samo za vkv. ispravljace kifli u pekarama.

  • Rastko

    16. maj 2019 | 08:58

    Kanzas je to a Beogradu uzor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA