≫ 

Pogubljen ubica koji je pre 22 godine prerezao devojčici grkljan: Pred smrt zahvalio je Isusu

On je sa prijateljem ubio četvoro ljudi

  • 5

Savezna američka država Alabama pogubila je u četvrtak uveče 41-godišnjeg Majkla Brandona Samru koji je osuđen na smrt zbog ubistva četiri osobe 1997. godine, javlja CBS njuz.

Samra i njegov prijatelj Mark Duke osuđeni su za ubistvo Dukeovog oca, očeve devojke i njene dve ćerke. Dukeovog oca i njegovu devojku su ustrelili, a devojčicama su prerezali grkljan.

Prema optužnici, Duke je isplanirao ubistva jer se ljutio na oca zbog toga što mu on nije dopuštao da koristi njegov kamionet, piše Index.hr.

GLAVNI KRIVAC BEZ SMRTNE KAZNE

I Duke i Samra prvo su osuđeni na smrt, ali Dukeova je kazna promenjena jer je u vreme ubistva imao samo 16 godina, dok je Samra tada imao 19. Vrhovni sud je kasnije zabranio pogubljenje zatvorenika koji su u vreme počinjenog zločina bili mlađi od 18 godina.

Samra je predao zahtev za odlaganje izvršenja smrtne kazne jer je smatrao da je manje odgovoran za ubistva od njegovog prijatelja Dukea, ali njegov zahtev je odbijen.

Prema sudskim dokumentima, Mark Duke upucao je oca u glavu, a njegov prijatelj Samra ustrelio je očevu devojku. Ona je preživela prvi napad i pobegla u kupatilo, gde ju je Duke ponovo upucao.

Duke je zatim nožem prerezao grkljan njenoj 6-godišnjoj ćerki, a Samra sedmogodišnjoj.

ZAHVALIO JE ISUSU

Samra je u državnom zatvoru u Atmoreu primio smrtonosnu injekciju i proglašen je mrtvim u 19:33 po lokalnom vremenu.

U svojoj poslednjoj izjavi Samra je zahvalio Isusu.

- Hteo bih da zahvalim Isusu za sve što je učinio za mene. Amin - rekao je Samra pred smrt.

Nakon što je primio smrtonosni koktel, Samra se umirio. Nekoliko puta je duboko udahnuo, a glava mu se blago pomerila. Tada je jedan službenik proverio da li je još uvek pri svesti.

Nekoliko sati pre izvršenja smrtne kazne Samra se susreo s prijateljima i sveštenikom, a u sredu je poslednji put telefonom razgovarao sa svojim ocem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    17. maj 2019 | 18:39

    Kada ce se kod nas vratiti smrtna kazna???? Samo bih izvrsenje kazne drasticno skratio... odmah posle presude... Sve ostalo je besmisleno i veliki trosak.

  • Snooker

    17. maj 2019 | 20:24

    Nikada se u Srbiji nece uvesti smrtna kazna,kao ni u jednoj drzavi članice EU ,u EU je zabranjeno uvodjenje smrtne kazne..pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA