≫ 

"Štrahe i Gudenus podneli žrtvu za dobrobit tirkizno-plave koalicije i Austrije"

Uprkos kompromitujućem snimku Štrahe je odreagovao dosledno, podneo je ostavku na sve javne funkcije, istakao je funkcioner FPO Robert Lugar, prenosi Kronen Cajtung

  • 0

Rober Lugar iz Slobodarske partije (FPO) opisao je kao "neshvatljivo loše ponašanje" snimak sa Ibice koji je kompromitovao Hajnc Kristijana Štrahea i Johana Gudenusa, posle čega je austrijska vlada ozbiljno poljuljana, a članovi FPO ekspresno su podneli ostavke. No, kako ističe funkcioner "slobodaraca", Štrahe i Gudenus su podneli žrtvu za dobrobit Austrije.

- Uprkos tom snimku Štrahe je odreagovao dosledno, podneo je ostavku na sve javne funkcije. Žrtvovao je svoj životni rad za Austriju i za to mu treba odati priznanje. I Štrahe i Gudenus su se žrtvovali kako bi sačuvali tirkizno-plavu koaliciju i kako ne bi naneli štetu Austriji - rekao je Lugar, koji je izneo zamerke na postupke kancelara Sebastijana Kurca.

- Kurc ima samo trećinu glasača, a želi apsolutnu vladavinu. To nema veze sa demokratijom. On nije spasilac nacije - dodao je Lugar.

VIDEO SNIMAK - NAMERNA IZBORNA MANIPULACIJA

Robert Lugar je, prilikom komentarisanja video snimka sa Ibice, istakao i to da je video koji je odgledao ceo svet i stavio Austriju na stub srama, namerna izborna manipulacija.

Hajnc Kristijan Štrahe, rođaka, ruski tajkun Printscreen

- Video je čuvan dve godine i očigledno je objavljen pred izbore za Evropski parlament. Neki žele da spreče po prvi put dobiju većinu oni koji kritikuju migracije i koji žele da dovedu do promena.

AUSTRIJA DOBILA PRELAZNU EKSPERTSKU VLADU, MINISTRI POLOŽILI ZAKLETVU

Novi ministri u prelaznoj vladi Austrije položili su danas zakletvu, a u njoj se, na mestima koja su ostala upražnjena posle povlačenja članova iz redova Slobodarske partije Austrije (FPO), nalaze sada stručnjaci.

U novoj, prelaznoj austrijskoj vladi, Ministarstvo odbrane vodi vojno lice, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Austrije general pukovnik Johan Luif, koji je, inače, bio u međunarodnim misijama na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Johann Luif Printskrin: Youtube

U prelaznoj vladi su i bivši predsednik Višeg suda Ekart Rac na mestu ministra unutrašnjih poslova, šef socijalnog resora biće nekadašnji šef sekcije Valter Peltner, blizak opozicionoj SPO, a šefica kontrole leta "Austro kontrol" Valeri Hakl preuzeće Ministarstvo infrastrukture i saobraćaj, a ministarstvo sporta i državne uprave, koje je vodio Hajnc Kristijan Štrahe pripalo je Julijani Bogner-Štraus, koja je već na dužnosti kao ministarka za pitanje žena, a vicekancelar je postao ministar finansija Hartvig Leger.

Na mestu šefice diplomatije ostala Karin Knajsel, koja je došla u vladu preko FPO, ali ne kao članica, već kao nezavisni kandidat.

(Telegraf.rs/Kronen Cajtung)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA