Sektaški masakr potresa Nemačku: Muškarci ubijeni samostrelom držali se za ruke, a 666 kilometara dalje dve devojke su se predozirale

U sobi nisu pronađeni znaci borbe ili prisustva stranaca, zaključila je policija

  • 4

Nemačka policija istražuje masovno ubistvo učesnika seksualne sekte povezane sa srednjim vekom. Troje ljudi je, nakon viteškog turnira, ubijeno iz samostrela. Nekoliko dana kasnije, policija je pronašla tela još dva pripadnika kulta, koji su umrli od predoziranja, tačno 666 kilometara od mesta smrti prethodnih sektaša. Prema rečima očevidaca, među petoricom ubijenih je bio jedan čovek - vrsta gurua koji je komandovao drugima, kao robovima.

Nemačka policija istražuje tajanstveni slučaj navodnog samoubistva petoro ljudi, koji su bili u krugu srednjovekovnih borilačkih veština. Tela tri osobe pronađena su u hotelu u gradu Pasau u južnoj Bavarskoj. Leševe je pronašla žena koja je došla da očisti sobu. Prema njenim rečima, dvojica mrtvih muškaraca ležala su na krevetu, držeći se za ruke. Kasnije je policija uspela da utvrdi njihove identitete: to su bili 53-godišnji Torsten Vajs i 33-godišnji Kerstin Enders. Pored kreveta je pronađeno i telo 30-godišnje Farine Kaspari.

Sve žrtve su imale rane od strela iz samostrela - jedan muškarac je ubijen sa dve strele ispaljene u glavu i tri u grudi, dok je njegov drug umro od dve strele od kojih je jedna pogodila glavu, a druga u grudi.

Kao što istraga kaže, Kaspari je prvo pucala u svoje prijatelje, a onda je izvršila samoubistvo.

U sobi nisu pronađeni znaci borbe ili prisustva stranaca. S tim u vezi, policijski službenici su sugerisali da je masakr planiran unapred i da su svo troje dobrovoljno umrli. Pored toga, u prostoriji su pronađena i dva testamenta koja su potpisali Vajs i Enders.

Sekta, sekte

Devojke su počele da se oblače u crno, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema lokalnim medijima, očevici koji su uoči ubistva videli njih troje, primetili su da su svi izgledali "čudno" - jedan od njih je imao dugačku belu bradu, a svi su bili potpuno obučeni u crno. Stigavši u hotel, poželeli su svim prisutnim dobro veče i otišli ​​u sobu na drugom spratu, uzevši sa sobom vodu i Koka-Kolu, rekao je gost hotela za Merkur. Kao što je sugerisano u nemačkom izdanju Bild-a, oni su se vraćali sa "viteškog turnira".

U procesu istrage misterioznog ubistva, policija je takođe pronašla tela još dve žene, usko povezane sa ranije ubijenim u Pasau Vajsu, Endersom i Kaspari. Tako je u stanu preminulog rođaka pronađena sestra Farine Kaspari, 35-godišnje Gertrude Kaspari, koja se nalazi tačno 666 kilometara dalje, u gradu Vitingenu. Uz nju je bila i 19-godišnja učenica po imenu Karina. Obe su, navodno, umrle od predoziranja.

- Tela su otkrivena kada je neko od komšija čuo za vesti iz Pasaua i rekao policiji da je poštansko sanduče popunjeno i da se iz stana oseća čudan miris - rekao je tužilac.

Prema rečima Karininih roditelja, učitelj latinskog je učestvovao u istoj sekti i navodno je silovao na početku poznanstva. Ona je sa njim počela da ide u srednjovekovni krug borilačkih veština, gde su već bili angažovani njegova supruga Kerstin Enders, kao i sestre Kaspari i Torsten Vajs. Međutim, nakon nekoliko meseci, učitelj je izvršio samoubistvo bez navođenja razloga.

Samostrel

Ubistva su izvršena samostrelom, Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Odmah po ulasku u krug, njihova kćerka se dramatično promenila, kaže par. Karina, koja je uvek bila veoma vesela i ljubazna, upala je u depresiju, prefarbala kosu u crno i održavala komunikaciju samo sa svojim novim prijateljima.

Kada je Karine navršila 18 godina, ona se udaljila od roditelja, potpuno prekidajući komunikaciju s njima. Kao što su istražitelji uspeli ustanoviti, u tom trenutku ona se nastanila na farmi u Donjoj Saksoniji, koju je Vajs iznajmljivao s Endersom i sestrama Kaspari nekoliko meseci 2017. godine. Oko tog vremena, sve žene su prestale da komuniciraju sa svojim rođacima, vodeći izolovani način života.

Prve sumnje o neobičnoj družini proizašle su od vlasnika farme, koji ih je video više puta. Prema Aleksandru Krugeru, Vajs je tretirao žene kao robove.

- Postojalo je osećanje da je on njihov gospodar. Čovek je izbacivao oštre kratke fraze kao da je izdavao naredbe, a devojke su poslušno slušale i nisu čak ni podigle glavu. Da nisam lično sa njim razgovarao nekoliko puta, pomislio bih da ih drži u strahu - rekao je komšija.

(Telegraf.rs/Gazeta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    26. maj 2019 | 14:31

    Jedna u nemackoj je sektaska crkva otvorena pre ise od 15 god, kod otvaranja mogli su svi da prisustvuju a posle toga niko nezna sta se tamo desava znaci samo sektasi u nju dolaze uglavnom su oni katolicke vere kojih ima dosta i u Srbiji,cuvajte se moj narode oni su na svasta spremni.

  • Nada

    26. maj 2019 | 13:46

    Zivim u inostrabstvu i verujte mi da se postojanje ovakvih i slicnih sekti skoro svuda zanemaruje! Ovde u Italiji su vladali Bestie di Satana i niko nije obracao paznju dok se nisu otkrile masovne grobnice mladih ljudi! Pocinioci u zatvoru a da li sekta jos uvek postoji o tome se cuti! Zlo naseg doba!

  • Jelena

    26. maj 2019 | 14:42

    Kerstin je žensko, radi se o cetiri žene i jednom muškarcu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA