Prvo obraćanje Kurca nakon pada vlade: Razumem da rivalske partije žele da mi se osvete, ali nastaviću da se borim

Austrijski parlament izglasao je nepoverenje vladi Sebastijana Kurca, nakon izglasavanja, oglasio se i doskorašnji kancelar

  • 9

Austrijski parlament izglasao je nepoverenje vladi Sebastijana Kurca, nakon optužbi za korupciju u kojima je glavni akter bio sada njegov bivši zamenik Hajnc Kristijan Štrahe, glasovima poslanika Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), koja je podnela zahtev za glasanje o nepoverenju, doskorašnjeg koalicionig partnera Slobodarske partije (FPO) i poslanika liste "Ject".

Nakon izglasavanja nepoverenja vlade, oglasio se Sebastijan Kurc, koji je istakao da razume to da rivalske partije žele da mu se osvete i da sebe stave u što bolji položaj pred parlamentarne nacionalne izbore, ali ne može da shvati zašto se o nepoverenju odlučuje baš u trenucima kada su izbori za Evropski parlament upravo završeni, prenose austrijski mediji.

Dodao je, takođe, u svom prvom obraćanju nakon izglasavanja nepoverenja njegovoj vladi, da će njegova stranka i dalje raditi na što boljem položaju Austrije.

- U narednoj vladi nećemo biti, ali sigurno je nećemo opstruirati. Podržavaćemo je koliko god je više moguće zarad stabilnosti ove države - istakao je Kurc.

(Telegraf.rs/Oe24)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA