≫ 

Političar ponovo u centru skandala: Bajden rekao devojčici da "dobro izgleda", a onda joj je masirao ramena (VIDEO)

Devojčica je postavila pitanje Bajdenu o političkim razlikama u SAD-u, nakon čega je predsednički kandidat izgovorio nešto neprimereno

  • 5

Kandidat demokrata za predsedničke izbore Džozef Bajden nastavio je da šokira javnost svojim ponašanjem. On je, naime, prilikom jedne kampanje, 10-godišnjoj devojčici rekao da "dobro izgleda", nakon čega joj je masirao ramena.

Devojčica je u jednom trenutku postavila Bajdenu pitanje šta misli o političkim podelama u američkom društvu, na šta je on odgovorio: "Kladim se da si tako pametna kao što dobro izgledaš".

Bajden ju je potom upitao koji joj je omiljeni predmet u školi, a nakon što mu je rekla da je to novinarstvo, odveo ju je na mesto gde su bili smešteni novinari, stavio ruke na njena ramena i počeo da je masira.

Snimak je izazvao mnogobrojne kritike, a među onima koji su osudili postupak Džozefa Bajdena bio je i njegov konkurent, senator Majk Graver koji je istakao na Tviteru da je masaža devojčice bila neumesna i da to ne treba proći nezapaženo.

Bajdenu nije prvi put da ima ovakve ispade. Izvesna Ejmi Lapos ga je pre nekoliko nedelja optužila da je pre desetak godina dodirivao njeno lice obema rukama i da je, kako kaže, "trljao svoj nos o njen".

Zatim, Lusi Flores, čiju je kampanju u Nevadi 2014. godine Bajden podržao, rekla da je on poljubio u teme na jednom predizbornom skupu.

- Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno - napisala je Lizi Flores, preneo je BBC.

Bajden je potom uzvratio da je "taktilni političar" koji voli neposredan kontakt s publikom i dodao kako veruje da se nikada nije ponašao neprimereno. No, ipak se izvinio i obećao da više neće narušavati ljudima intiman prostor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA