≫ 

Htela je da zahvali roditeljima što su joj čuvali ćerku (6), pa ih je povela na putovanje. Sada su svi nestali u Dunavu

Na brodu Sirena bili su turisti iz Južne Koreje, koji su većinom porodično krenuli na putovanje

  • 4

Stariji bračni par, njihove dve ćerke i unuka (6) iz Južne Koreje najverovatnije su među turistima koji su nestali nakon sudara dva broda na Dunavu u Budimpešti, prenose mađarski mediji pozivajući se na nekoliko južnokorejskih novina.

Navodno su u pitanju članovi porodice Kim, koji žive u gradu Inčon na zapadnoj obali Južne Koreje.

Majka (38), čije ime nije navedeno, radila je kao kozmetičarka, zbog čega su njeni roditelji više puta čuvali njenu šestogodišnju ćerku. Da bi im zahvalila na nesebičnoj pomoći i brizi oko unuke, poklonila im je putovanje u Evropu. Nije ni sanjala da će se ono završiti kobno.

Mađarska, Budimpešta, brod nesreća poginuli sudar brodova

Foto: AP/Tanjug

Njen suprug navodno nije mogao da krene na put jer je imao puno posla, prenosi portal hvg.hu. Na putovanje je krenula i njena sestra.

Porodica je navodno živela u istoj kući. Baka i deka živeli su na poslednjem spratu trospratne kuće u Inčonu, dok se na drugom nalazi kozmetički salon. Mediji prenose da je cela zgrada danas zatvorena.

Prema medijima u Južnoj Koreji, majka (38), ćerka (6), baka (60) i deka (62) su poginuli u sudaru brodova.

Njen suprug je rekao Ministarstvu spoljnih poslova u Seulu da odmah želi da dođe u Mađarsku, a njegov dolazak očekuje se sutra popodne sa članovima porodice ostalih putnika sa broda.

Budimpešta, sudar brodova, Dunav, Mađarska, poginuli turisti

Foto: Tanjug/AP

Prema turističkoj agenciji koja je organizovala putovanje, većina turista na brodu Sirena su porodice, među kojima su i brat (28) i sestra, koja je spasena. Mladić je prvi put bio u inostranstvu, a on se trenutno vodi kao nestao.

Među putnicima bila su i tri penzionisana radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Koreje: Choi (63), Anmo (61) i Jo (62), koji su puno putovali otkako su otišli u penziju. Prema vestima iz Seula, samo je Anmo spasen.

Da podsetimo, najmanje sedam ljudi  je poginulo, a 21 je nestalo kada se sinoć u mađarskom glavnom gradu prevrnuo turistički rečni brod nakon sudara sa kruzerom.

Na brodu Sirena bilo je 33 putnika i dva člana osoblja. Kako su potvrdili iz Ministarstva, niko od putnika nije imao pojas za spasavanje u trenutku nesreće.

Sedmoro putnika je hospitalizovano, a prema najnovijim podacima, četvoro je pušteno na kućno lečenje.

Video: Sudar brodova na Dunavu. U Budimpešti poginulo 7, 21 osoba nestala

VIDEO: Jutro nakon sudara brodova na Dunavu

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA