Dečak (11) preminuo od raka, dok je čekao transplantaciju koštane srži: Roditelji nemi od bola, suze drugova pored kovčega (FOTO)

Smrt ovog dečaka itz Venecuele je samo jedan u nizu tragičnih događaja koji su usledili nakon kolapsa zdravstvenog sistema u Venecueli

  • 2

Porodica venecuelanskog dečaka Erika Altuvea (11), koji je umro od raka dok je čekao transplantaciju koštane srži, održala je bdenje u utorak, prenosi houstonchronicle.com.

Sanduk je bio otvoren dok su se članovi porodice i prijatelji poslednji put opraštali od malenog Erika.

Njegovo telo je bilo položeno u beli kovčeg, a oko njega su stavljene njegove najdraže igračke: plišani pingvini, bokserske rukavice, mali kamion, crteži i olovke.

Tu se našle i flaše čokoladnog mleka koje je dečak voleo da pije, kao i zmaj koji je nosio njegovo ime.

- Deliti sa njim je bilo najbolje. Teško je shvatiti da on više nije ovde - rekao je u suzama Gilberto Altuve, otac preminulog dečaka.

venecuela, dečak, smrt, rak, porodica, sahrana

Foto: Tanjug/AP

Slike sa bdenja slamaju srca. Roditelji neutešno plaču za svojim sinom, a njegovi školski drugari su se okupili kako bi se oprostili od Erika.

Smrt ovog dečaka je samo jedan u nizu tragičnih događaja koji su usledili nakon kolapsa zdravstvenog sistema u Venecueli.

venecuela, dečak, smrt, rak, porodica, sahrana

Foto: Tanjug/AP

Erik je spadao među nekoliko dece koje su bolovala od raka, a koja su nažalost umrla zbog spora vlade i opozicije o tome ko je kriv za stanje u zemlji.

venecuela, dečak, smrt, rak, porodica, sahrana

Foto: Tanjug/AP

Demontranti su se okupili ove nedelje ispred pedijatrijske bolnice, nakon što je javljno da su preminuli Erik i još troje mališana koji su čekali transplantaciju koštane srži.

Mnogi su istakli da je vlada predsednika Nikolasa Madura odgovorana za stanje u zdravstvu. Venecuela takođe prolazi kroz hiperinflaciju, nestašicu hrane, goriva i energije.

venecuela, dečak, smrt, rak, porodica, sahrana

Foto: Tanjug/AP

Međutim, vlada tvrdi da su im zbog američkih sankcija zamrznuta novčana sredstva koja su koristili da bi slali decu na lečenje u Italiju, gde se obavljala transplantacija koštane srži.

venecuela, dečak, smrt, rak, porodica, sahrana

Foto: Tanjug/AP

Zbog teške situacije u zemlji, Venecuela nema mogućnost da leči svoje pacijente i da obavlja transplantacije koštane srži.

Maleni Erik je preminuo u nedelju u bolnici, gde nedostaju lekovi i hrana. Situacija postaje sve teža, a za sada se oko 20-ak mališana nada da će uskoro otići na transplantaciju koštane srži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    31. maj 2019 | 01:55

    Туга!! Најдубље саучешће породици!! Најлепше жеље дивном Венецуеланском народу и председнику Г Мадуру у борби против белосвтског олоша и ђавола

  • Olja trst

    31. maj 2019 | 00:59

    Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA