≫ 

Krvoproliće u Virdžiniji: Identifikovan napadač koji je ubio 12 ljudi, pucao i na policajce, scene kao iz krimi filmova (FOTO) (VIDEO)

Tokom masovnog ubistva, prva žrtva pogođena je u vozilu ispred zgrade, a napadač je potom ušao u zgradu i nasumično pucao na sve

  • 1

Naoružani muškarac koga je policija ubila nakon što je iz vatrenog oružja usmrtio 12 ljudi u zgradi opštine u Virdžinija Biču u SAD, identifikovan je kao 40-godišnji Devejn Kredok, saopšteno je iz policije.

Kredok, dugogodišnji službenik opštine u Virdžinija Biču, nedavno je legalno kupio više komada vatrenog oružja, a i oružje pronađeno na mestu incidenta legalno je nabavljeno, rekli su policijski zvaničnici.

Devejn Kredok, virdžinija, pucnjava Devejn Kredok ubio 12 ljudi; FOTO: Police

Kako prenosi Glas Amerike, neimenovani policijski zvaničnik rekao je danas da oružje koje je Kredok koristio tokom napada nije povezano sa bilo kojim drugim oružanim napadom u bazi podatka saveznih vlasti.

Tokom masovnog ubistva, prva žrtva pogođena je u vozilu ispred zgrade, a napadač je potom ušao u zgradu i "odmah i neselektivno" pucao na sve.

Virdžinija, pucnjava Krvoproliće u Virdžiniji; FOTO: Tanjug/AP

Kredok je potom dugo u zgradi razmenjivao vatru sa četvoricom policajaca, koji su ga sprečili da počini "veći pokolj", saopštila je policija.

Jedan policajac je ranjen tokom intervencije, ali je mu je pancir spasao život.

Predsednik SAD Donald Tramp izrazio je saucešce zajednici gde se dogodio napad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    2. jun 2019 | 09:23

    Naravno sada ce okriviti crnca da ih je pobio. Ko zna da li je to istina kada nema snimaka ubice. Juce su na CNN-u Live javili da je "uhapsen", da bi posle nekoliko sati javili da je "ubijen", malo cudne okolinosti u vezi napadaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA