≫ 

Iran skovao pakleni plan u slučaju napada SAD: Čim se ispali prvi metak, nafta ide iznad 100$ za barel

Cena nafte će basnoslovno skočiti, a to ne bi bilo dobro za ceo svet, poručuje visoki iranski zvaničnik

  • 13

Bilo kakav sukob između Irana i SAD u Persijskom zalivu uticao bi na to da cena nafte skoči iznad 100 dolara za barel, upozorio je danas visoki iranski zvaničnik Jahja Rahim Sahavi.

- Prvi metak u Persijskom zalivu dovešće do skoka cene nafte iznad 100 dolara za barel što će biti nepodnošljivo za Ameriku, Evropu i američke saveznike kao što su Japan i Južna Koreja - rekao je Sahavi, koji je najviši vojni savetnik iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Alija Hameneija.

Kako je dodao, Amerikanci su potpuno svesni činjenice da su njihove oružane snage (u regionu) na distanci koju mogu da pogode iranske rakete, kao i da su sve američke i strane mornaričke snage u Zalivu u dometu raketa zemlja-more Iranske revolucionarne garde.

Politička kriza između Irana i SAD dovela je do zaoštravanja situacije u Persijskom zalivu, a naročito posle odluke Vašingtona da pošalje udarnu grupu bombardera na čelu sa nosačem aviona Abraham Linkoln kao signal Teheranu, podseća TAS S.

Pentagon je ovaj korak okarakterisao kao odgovor na dokaz povećane spremnosti Irana da izvede ofanzivu protiv američkih snaga i interesa SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. jun 2019 | 23:41

    TAJ RAT CE DOVESTI DO 3 SVETSKOG NUKLEARNOG RATA I TO MOGU URADITI SAMO SATANISTI !!!!

  • Ja

    2. jun 2019 | 20:44

    Nafta je vec bila skoro 100 dolara,a tada je dizel na pumpi bio 65 dinara litra.... Ako opet skoci na sto, ovi nasi ce podicil litruna 200 din. A ako jos malo skoci, bice 300din :)

  • Zube slomi

    2. jun 2019 | 21:26

    Iran je malo tvrdji orah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA