Boris Džonson obećao da će 31. oktobra izvesti Veliku Britaniju iz EU: "Ako pobedim, izaći ćemo sa dogovorom ili bez njega" (VIDEO)

Džonson je razgovarao sa biračima dok vodi borbu za vođstvo u trci za novog premijera

  • 3

Boris Džonson, favorit u trci za narednog britanskog premijera, obećao je danas da će da izvede zemlju iz Evropske unije 31. oktobra sa ili bez postignutog dogovora sa Evropskom unijom.

Britanska premijerka Tereza Mej podneće ostavku u petak, jer nije uspela da sprovede Bregzit na vreme, preneo je Rojters.

- Ako pobedim, izaći ćemo, sa dogovorom ili bez dogovora 31. oktobra - rekao je Džonson jednom od građana u videu koji je objavljen na Tviteru.

Video, sa klipovima Džonsona koji razgovara sa biračima i monolog izgovoren direktno u kameru, njegovo je prvo pravo obraćanje u borbi za vođstvo u kojoj do sada imala 13 kandidata, a čiji pobednik će se saznati i za do dva meseca.

- Smanjite pojedine poreze i dobićete više novca - rekao je on drugom građaninu zalažući se za više investicija u obrazovanje, infrastrukturu i zdravstvo.

- Sada je vreme da ujedinimo naše društvo i ujedinimo našu zemlju - rekao je Džonson.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    3. jun 2019 | 12:28

    Znas koliko me briga za Britace da li ce izaci iz EU.

  • Milorad Vujicic

    3. jun 2019 | 12:40

    Britanija se nasla u sakama njemacke,nemoze da rafi sta hoce ,prepunila se sa ovima sa istoka,islam je skoro vecinski,tako da oni koji imase robove pocinju i postaju robovi.

  • aleksa stariji

    4. jun 2019 | 07:29

    @aleksa A mene bas zanima.Nadam se da ce izaci iz EU i da se raspadnu pa da bude Engleska a ne Velika Britanija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA