Otac monstrum brutalno ubio petoro dece, a njihova tela je 9 dana vozio u autu: Sada ga je stigla kazna (FOTO) (VIDEO)

Ovaj zločin je šokirao Ameriku, a optuženi se nimalo nije pokajao za zločin koji je počinio

  • 6

Otac iz Južne Karoline je proglešen krivim za ubistvo svoje dece, prenosi Dejli Mejl. Nakon brutalnog ubistva petoro mališana, otac je njihova tela vozio u automobilu čak devet dana.

Porota je utvrdila da je Timoti Džons Mlađi (37) kriv po svih pet tačaka za ubistvo, a suđenje je trajalo četiri nedelje.

Proglašen je krivim za ubistvo svoje dece starosti od 8, 7, 6, 2 i 1 godine, a koje se dogodilo u njihovoj mobilnoj kući 28. avgusta 2014. godine.

Kada je pročitana presuda, Džons je tek povremeno pokazao neke emocije. Njemu sada preti smrtna kazna, za čije izricanje će biti zadužena porota.

Džons je negirao krivicu, ističući da smatra da nije kriv jer je neuračunljiv. Nakon hapšenja, njegov tim odbrane je tvrdio da pati od šizofrenije, a da su mu glasovi u glavi naredili da ubije svoju decu.

Timothy Jones Foto: Tanjug/AP

Njegovo suđenje je počelo 14. maja ove godine, a svedoci su bili bebisiteri njegove dece, doktori, policijaci koji su ga uhapsili, njegovi roditelji, kao i majka njegove dece Amber Kizer. Majka je pred porotom svedočila 20. maja i tom prilikom je zaplakala.

- O bože, o bože, moje bebe, moje bebe - rekla je ona u jednom trenutku pre nego što je počela da plače.

Tužioci su rekli da je Džons, kompjuterski inženjer, koji je bio pobožni hrišćanin i koji je imao starateljstvo nad decom, pukao kada je njegov šestogodišnji sin razbio utičnicu u kući, a da onda je u svom divljanu zadavio svu decu.

Timothy Jones Foto: Tanjug/AP

Najpre je ubio sina (6), da bi potom usmrtio dvoje najstarije dece, koje je zadavio rukama. Na kraju je ubio najmlađu decu koju je zadavio kaišem, istikli su tužioci.

Džons je potom potražio na internetu koje to zemlje ne izručuju osumnjičene SAD-u i uzeo je pasoš. Takođe je istraživao kako može najbrže da razgradi tela.

Nakon što je ubio decu, stavio je njihova tela u kombi i tako se besciljno vozikao devet dana, pre nego što je njihova tela ostavio na vrhu brda u Alabami.

Potom je uhapšen u Misisipiju, nakon što je jedan policajac rekao je u autu osetio "jak miris smrti".

Džons je početkom 2000-tih bio u zatvoru zbog optužbi za drogu. Bio je duboko religiozna osoba, a svoju decu je tukao, verujući da tako čini ispravnu stvar pred bogom.

Kako je postajao sve religiozniji i kako je verovao da je ženi mesto kod kuće, njegov brak je počeo da se raspada. Imao je puno starateljstvo nad decom nakon razvoda od supruge.

(Telegraf.rs/Dejli Mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA