Trostruko ubistvo u Detroitu: Mladić (18) upucao dva gej muškarca i transrodnu ženu

Tri osobe mete zbog svoje seksualne orijentacije

  • 2

Osamnaestogodišnjak iz Detroita optužen je za ubistvo troje pripadnika LGBTQ zajednice, javlja "Detroit njuz".

Optužnica tereti Devona Robinsona za tri ubistva prvog stepena, dva napada sa namerom ubistva i za korišćenje vatrenog oružja. Uhapšen je u sredu i ostaće u pritvoru do daljeg.

Robinson je optužen da je 25. maja upucao Aluntea Dejvisa (21), Paris Kameron (20) i Timotija Blančera (20). Sve žrtve su iz Detroita i ubijene su u kući u Devonširu, na istočnoj strani grada.

Tužioci smatraju da su žrtve bile mete zbog svoje seksualne orijetnavije. Dejvis i Blančer bili su homoseksualci i Kameron transrodna žena. Naveli su kako je Robinson upucao i ranije dve dodatne žrtve, koje su preživele.

- Posebno je stravično što je ubistva počinio tokom Meseca ponosa. Moramo da damo sve od sebe kako bismo iskorenili mržnju u okrugu Vejn, ali i šire - rekao je tužilac Kim Vorti.

Mesec ponosa slavi se širom sveta svake godine u junu. Namera tog događaja je da osvesti ljude o uticaju, istoriji i pravima LGBTQ zajednice.

Pogledajte video: Održana parada ponosa "Matičarka - ponosno"

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA