≫ 

Helikopter pao na zgradu na Menhetnu, ima mrtvih (VIDEO)

Zgrada se nalazi na Sedmoj aveniji

  • 18

Helikopter je pao na zgradu na Menhetnu, navode vatrogasci iz Njujorka. U nesreći je poginuo pilot. Zgrada se nalazi na Sedmoj aveniji, između 51. i 52 ulice, piše Sputnik.

Kako se navodi, helikopter je sleteo na krov nebodera koji ima 54 sprata, uz mnogo poteškoća, izvestio je ABC. Posle sletanja, sa zgrade se vidi dim.

Kako je izvestio CNN, u helikopteru je jedna osoba stradala. Mediji su potom preneli da je poginuo pilot helikoptera.

- Prvo sam čuo glasan zvuk kao da helikopter leti prenisko, pogledao sam nagore i video plamen, a uskoro i dim - rekao je jedan očevidac. - Posle sam čuo na vestima da je mali avion ili helikopter pao na zgradu, što se poklapa s onim što sam video.

helikopter, zgrada, njujork Policiija i vatrogasci preplavili ulice Njujorka; Foto: Tanjug/AP

Prema pretpostavkama svetskih medija, nakon što je uočio da gubi kontrolu nad helikopterom, pilot je namerno sleteo na krov zgrade, pošto navodno nije hteo da sleti na ulicu kako ne bi bilo još žrtava.

Evakuisana je zgrada na čijem krovu se odigrala drama, a stanari okolnih zgrada takođe su napustili svoje stanove.

U Njujorku je kišno i oblačno vreme, što dodatno otežava stanovnicima ovog dela grada na budu napolju.

Povodom incidenta oglasio se i guverner Njujorka Endrju Kuomo, koji je istakao da je helikopter sleteo iz nepoznatog razloga na zgradu.

- Iz nekog razloga izgubio je kontrolu i sleteo na krov. Odjednom je izbio plamen nakon što je letelica udarila u krov zgrade. Stanari 54-spratnice u trenutku udara osetili su da se ceo neboder protresao - rekao je Kuomo, koji je potom podsetio na teroristički napad od pre 18 godina, iako u ovom sluučaju nema ni govora o takvom činu.

helikopter, zgrada, njujork Stanovnici Njujorka na trenutak su se prisetili 11. septembra; Foto: Tanjug/AP

- Ako ste Njujorčanin misli vam odmah odlutaju na to jutro 11. septembra 2001. godine. Čim čujete da je avion udario u zgradu, ne možete da ne pomislite ono što svaki stanovnik ovog grada pomsli - dodao je Kuomo.

Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju će sprovesti istragu o incidentu.

Bela kuća je saopštila da je predsednik Donald Tramp informisan o događaju i da će pratiti naredna dešavanja povodom ovog slučaja.

Podsetimo, prošlog meseca helikopter se srušio u reku Hadson, nedaleko od heliodroma, dok je prošle godine u rušenju helikoptera namenjenog za razgledanje grada poginulo petoro ljudi.

VIDEO: Snimak helikoptera minut pre nego što se srušio na zgradu u Njujorku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA