• 0

Talačka kriza u francuskom zatvoru, zarobljene dve osobe, ministarstvo preduzelo hitne mere

U toku je talačka kriza u zatvoru u francuskom gradiću Kon sur Sar, prenose mediji. Zatvorenik drži kao taoce dva stražara

  • 0

U toku je talačka kriza u zatvoru u francuskom gradiću Kon sur Sar, prenosi BFM, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Francusko ministarstvo pravde već je preduzelo mere povodom incidenta tako što je proglasilo kriznu situaciju, a dve osobe se drže kao taoci. Prema nezvaničnim informacijama, taoci su mladi stražar pripravnik i stariji supervizor.

Prema prvim saznanjima, otmičar je zatvorenik poznat po radikalnom ponašanju, a ovo mu je drugi put da drži osobe kao taoce.

Osuđivan je zbog pljački i nasilničkog ponašanja, kao i za silovanje. Kasnije je ubio jednog od zatvorenika, posle čega je dobio višedecenijsku kaznu zatvora, piše "Figaro".

Zatvorenik navodno ima psihičke poremećaje i prima terapiju.

Incident se dogodio za vreme obroka u zatvoru, kada je zatvorenik iskoristio nespremnost čuvara.

Na licu mesta su Regionalni timovi za intervenciju i bezbednost (ERIS) koji se bave intervencijom u zatvorima. Pregovori su u toku, a zatvorenik traži da ga prebaci u drugi zatvor.

Nije prvi put se dešavaju slični incidenti u ovom zatvoru. Početkom marta je jedan od zatvorenika ranio dvojicu stražara.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima