≫ 

Detalji istrage: Američka policija pucala 55 puta u repera dok je spavao u automobilu (VIDEO)

Policija tvrdi da je reagovala "razborito"

  • 6

Kalifornijska policija ispalila je 55 metaka u reper Vilija Mekoja. dvadesetogodišnjeg repera koji je spavao u svom automobilu. Istraga je utvrdila kako je postupak policije bio "razborit", piše Gardijan.

Policijski službenici su 9. februara u samo 3,5 sekunci ispalili 55 metaka u telo Mekoja dok je spavao u svom vozilu pored restorana brze prehrane Tako Bel. Događaj je izazvao nacionalnu osudu i ogorčenje, a porodica ubijenog repera rekla je da se zapravo radilo o "pogubljenju koje je izveo streljački odred".

Stručnjak kog su angažovale lokalne vlasti, penzionisani policajac Dejvid Blejk, zaključio je u svom izveštaju od 51 stranice kako je policija tog dana postupila "u skladu sa suverenom praksom obuke policije". Smatra kako je "6 policajaca koji su ispalili 55 metaka u 3,5 sekundi postupilo razborito". Naime, Blejk je broj ispaljenih metaka opravdao mentalnim stanjem policajaca. Rekao je kako su trenirani da pucaju "sve dok ne neutrališu pretnju", te da su verovatno nastavili sa pucnjavom zbog "akurnog stresa" i "haosa koji su uzorkovali buka metaka i odraz oružja u razbijenoj šoferšajbni".

Porodica Mekoja izjavila je kako je o broju ispaljenih metaka saznala na vestima.

- To govori da nije bilo ozbiljne namere, da se na adekvatniji način reši cela situacija, odnosno da se dođe do rešenja pri kom bi moj brat ostao živ - rekao je Mark Mekoj, Vilijev stariji brat.

Zaposleni Tako Bela pozvao je 9. februara policiju jer je primetio muškarca u vozilu koji ne reaguje na pozive. Na mesto događaja pristiglo je šest policajaca i ubrzo zapucalo na Vlija Mekoja. Policija tvrdi kako su službenici reagovali u samoodbrani i da je Mekoj psegao za pištoljem koji se nalazio u njegovom krilu.

Na snimku događaja, koji je policija objavila pod pritiskom javnosti, prikazana je malo drugačija priča, odnosno baca se sumnja na izjavu policije.

Na snimku se vidi kako je Mekoj pomerio svoju ruku kako bi počešao rame, a da su policajci ubrzo nakon toga otvorili vatru. Takođe, vidi se i da nisu pokušali da ga probude.

Pogledajte video: Pojavio se snimak likvidacije mladića u Podgorici

(Telegraf./rs/Guardian/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sen

    14. jun 2019 | 10:59

    Tako to rade oni koji druge uče demokratiji.Samo da se zna.

  • Срб

    14. jun 2019 | 11:53

    Ал сте храбри...Тако сте прообали и на Кошарама па кад вас је дохватило 120 правих војника нигде два заједно...

  • Milance

    14. jun 2019 | 10:56

    Ovo da se kod nas desilo,vec bi bili bombardovani opet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA