≫ 

Jak zemljotres pogodio Novi Zeland: Izdato upozorenje za cunami

Ostrva Kermadec, koja se nalaze oko 800-1000 kilometara severoistočno od Novog Zelanda su nenaseljena osim stanice Raoul Island.

  • 2

​Zemljotres jačine 7,2 stepeni udario je blizu ostrva Kermadec u Tihom okeanu. Civilna odbrana na Novom Zelandu objavila je upozorenje o cunamiju nakon što je veliki zemljotres pogodio regiju ostrva Kermadec na severu.

Američka geološka služba saopštila je da je potres pogodio na dubini od 34,4 kilometara. Ostrva Kermadec, koja se nalaze oko 800-1000 kilometara severoistočno od Novog Zelanda su nenaseljena osim stanice Rul Island.

Ova stanica uključuje vladinu meteorološku i radio stanicu i hostel za službenike Odeljenja za zaštitu i volontere.

Zemljotres jačine 7,2 stepeni smatra se izuzetno jakim u skladu sa Rihterovom skalom.

Takvi zemljotresi se obično mogu osetiti na velikim udaljenostima i prouzrokovati štetu na većini zgrada, što često dovodi do ozbiljnih problema ili potpunog kolapsa.

(Telegraf.rs/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. jun 2019 | 08:00

    7,2 PO RIHTERU JE RAZARAJUCI ZEMLJOTRES -TAKAV JE RAZORIJU CRNOGORSKO PRIMORJE 15APRILA 1979GODINE !!! OBNOVU JE PLATIO NAROD SRBIJE ALI ETO TO JE VEC PALO U ZABORAV!!! VERUJEM DA NEMA MRTVIH NA NOVOM ZELANDU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA