≫ 

Rumun novi gradonačelnik Gerlica u Saksoniji: Muzičar i stranac ubedljivo pobedio Nemca političara

Ursu je došao u Nemačku 1990. godine iz Rumunije, a u kampanji za gradonačelnika pomogli su mu glumci, reditelji i drugi

  • 0

Na izborima za gradonačelnika Gerlica u istočnoj Nemačkoj, najviše glasova - 55,1 odsto, osvojio je u nedelju Oktavijan Ursu, poreklom iz Rumunije.

Ursu (51), muzičar i član Hrišćansko demokratske unije Angele Merkel, pobedio je kandidata Alternative za Nemačku Sebastijana Vipela (36), koji je osvojio 44,9 odsto glasova, prenosi AP.

Ursu je došao u Nemačku 1990. godine iz Rumunije, a u kampanji za gradonačelnika pomogli su mu glumci, reditelji i drugi koji su snimali filmove o Gerlicu, a koji su javno pozivali da se ne glasa za kandidata AfD.

- Nemojte podleći mržnji i neprijateljstvu, neskladu i isključenosti - navodi se u pismu koje su potpisale brojne javne ličnosti.

AfD je osudila pismo, nazvavši ga "nepoželjnim savetom".

Grad Gerlic nalazi se blizu nemačko-poljske granice, a poslednjih godina privukao je brojne turiste, ali i holivudske reditelje.

U njemu su snimljeni filmovi "Veliki hotel Budimpešta" 2014, "Prokletnici" Kventina Tarantina, "Čitač" Stivena Doldrija i mnogi drugi.

VIDEO: Drugi migranti nemaju toliko uspeha

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA