≫ 

Vođa seks-kulta u kojem je bila i unuka srpske princeze, proglašen krivim na suđenju (FOTO) (VIDEO)

On je na suđenju izjavio da se ne oseća krivim, a mogao bi da se suoči i sa doživotnom kaznom zatvora

  • 0

Američki guru jedne sekte Kit Ranijer proglašen je danas krivim u sudu Njujorka po svim tačkama optužnice, koja ga tereti da je držao harem sa seksualnim robovima.

Ranijer (58) optužen je za trgovinu ljudi, iznudu, pretnje i zloupotrebu maloletnih lica.

Guru sekte je svoju praksu krio iza organizacije NXIVM osnovane 2003. godine, a čiji je zvaničan cilj obuka za postizanje boljih ciljeva u životu.

Ranijer je imao krug od 15 do 20 žena sa kojima je imao seksualne odnose kad je hteo. Jedna od njih je bila i tinejdžerka koja je imala 15 godina.

Guru je tokom suđenja opisan kao manipulator koji koristi konvencionalne psihološke prakse kako bi imao uticaj nad žrtvama.

Porota suda ga je proglasila krivim i sada je na sudskom veću da Ranijeru odredi kaznu.

On je na suđenju izjavio da se ne oseća krivim, a mogao bi da se suoči i sa doživotnom kaznom zatvora.

Podsećamo, da je Kit uhapšen prošle godine po američkom nalogu u Meksiku, gde je pobegao nakon što su se pojavili navodi o tajnom društvu u okviru njegove grupe, koja je žigosala seksualne robove njegovim inicijalima.

SEKTA NXIVM

Ova sekta je osnovana 1998. godine u Njujorku i smeštena je u okrugu Albani. Osnivač je Kit Ranijer. Bivši članovi su ga prozvali kultom, iako je to prema zvaničnim podacima "samo uspešan program za podučavanje".

Ovaj kult sebe definiše pre kao organizaciju koja ljudima olakšava lični i profesionali razvoj. Tokom obuke, studenti se obraćaju osnivaču kao "Savršenom" sa velikim poštovanjem.

"Dejli mejl" piše da Nekseum nema sledbenike, već robove, koji su primorani da dnevno u organizam unose svega 500-800 kalorija dnevno, i to kako bi fizički dostigli "idealnu figuru" koju zahteva vođa kulta, pomenuti Ranijer.

Godine 2017. Njujork Tajms je objavio da ova sekta ženske članice zove "robinjama". Svaka od njih navodno ima inicijale osnivača kulta na svom telu, a morale su i da se fotografišu gole.

Prema navodima stranih medija, ceremonija žigosanja izgleda jezivo i zastrašujuće. Tokom inicijacije sedne se na masažni sto, a onda sledi užasna rečenica pre samog čina žigosanja: "Gospodaru, molim te stavi žig na mene, biće mi čast".

Takođe kruže priče da sve članice kulta moraju da imaju seks sa osnivačem te sekte Ranijerom. U javnost su izašle i brojne priče o smrtnim slučajevima. Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistva pod uticajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.

Krajem marta prošle godine stigla je vest da je vođa sekte Kit Ranijer uhapšen u Meksiku gde se i krio.

Akciju hapšenja sproveli su policija Meksika i agenti FBI, a Ranijer je optužen za trgovinu ljudima i podvođenje žena, koje je terao na seks, a potom im tela žigosao svojim inicijalima. Američki mediji prenose da mu neće biti ponuđeno pravo na kauciju.

INDIJA OKSENBERG

Ovoj ozloglašenoj sekti pripadala je i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg (26). Njena majka, glumica Katarina Oksenberg, učinila je sve da svoju ćerku izvuče iz ovog kulta i u javnosti je otvoreno govorila protiv ove grupe.

Indija je bila oduševljena Ranijerovom sektom i za njegova grupna predavanja odvajala je svu ušteđevinu, a onda je njena majka shvatila da se njena ćerka čudno ponaša i da se sve više udaljava od nje.

GYI0050863532.jpg Foto: Guliver/Charley Gallay/Getty Images

- Indija je bila u lošoj situaciji. Jednom prilikom mi je kazala kako neće jesti tri dana kako bi ispravila svoje loše ponašanje. Želim samo da spasem svoju ćerku - ispričala je Katarina Oksenberg i dodala da je ćerku pozvala na rođendan i tada shvatila da je u životnoj opasnosti.

Zaprepašćena majka tada je zamolila ćerku da napusti sektu, ona je odbila i tada prekinula svaki kontakt s njom. Nakon hapšenja vođe sekte, mediji su pisali da je Indija nestala. Čitava porodica se uključila u potragu za njom, a pronašli su je krajem aprila prošle godine. Svi svetski mediji su u maju prošle godine objavili njene prve fotografije nakon hapšenja vođe.

Paparaco fotografije koje su napravile strane medijske kuće pokazuju da se dvadesetšestogodišnja devojka zaposlila u jednom vegetarijanskom restoranu u Bruklinu.

Indija Oksenberg Foto: Profimedia/Mega Agency

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA