Tramp će se sastati sa Putinom na marginama samita G20 u Osaki, ali neće biti susreta sa Kimom

Lideri Rusije i Amerike razgovaraće o pitanjima o regionalnoj stabilnosti uključujući Siriju, Venecuelu i Iran

  • 1

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, sastaće se u petak jedan sat na marginama samita G20 u japanskom gradu Osaki, izjavio je novinarima savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

On je rekao da će dvojica predsednika verovatno razgovarati o pitanjima o regionalnoj stabilnosti uključujući Siriju, Venecuelu i Iran, preneo je Rojters.

Prema rečima Ušakova, Putin planira da se 29. juna u Osaki sastane i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Kako je TAS S-u rečeno iz pres službe Jelisejske palate, predsednik Francuske Emanuel Makron planira bilateralni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 u Osaki.

BEZ SASTANKA TRAMPA I KIMA

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće sastati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom na samitu G20.

kim džong un, donald tramp, samit, vijetnam, severna koreja, sad Lideri su se do sada sastajali dva puta Foto: Tanjug/AP

Tramp i Kim su nedavno razmenili pisma, ali su pregovori između dve države namenjeni denuklearizaciji Korejskog poluostrva u, kako navodi Rojters, zastoju.

Dvojica lidera su se sastajala dva puta do sada, u Singauru i Vijetnamu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA